Bakkie en een goed gesprek
6 bijeenkomsten
Misschien merkt u dat u soms in uw eigen gedachten verzonken bent. Dan is het prettig om met leeftijdsgenoten in gesprek te gaan, gedachten uit te wisselen en ervaringen te delen.
Als inwoner in Westland ben je van harte welkom om deel te nemen aan een van de cursussen van Vitis Welzijn. Ons aanbod is kosteloos beschikbaar voor alle Westlandse inwoners en vrijwilligers. Bij Vitis bieden we een breed scala aan cursussen en trainingen, zowel fysiek als online, gericht op het vergroten van weerbaarheid en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling. Of je nu wilt werken aan sociale vaardigheden, het omgaan met verlies of je weerbaarheid, er is altijd een cursus of training die bij je past.
6 bijeenkomsten
Misschien merkt u dat u soms in uw eigen gedachten verzonken bent. Dan is het prettig om met leeftijdsgenoten in gesprek te gaan, gedachten uit te wisselen en ervaringen te delen.
6 dagdelen
In gezinnen waarbij een gezinslid een ziekte of een beperking heeft gaat het er vaak net even anders aan toe dan in 'gewone' gezinnen. Als opgroeiend kind is dat niet altijd makkelijk. In deze praatgroep krijgen kinderen de kans om in contact te komen met leeftijdsgenoten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.
2 dagdelen
De latere levensfase is een periode van ingrijpende veranderingen. Kinderen die het huis uitgaan, minder of zelfs niet meer werken... Het is een tijd van nieuwe vrijheden en minder verplichtingen, die volop mogelijkheden biedt. Heeft u al nagedacht over hoe u deze fase wilt invullen?
4 dagdelen
In het dagelijkse leven communiceren we met de mensen om ons heen. Dat kan soms lastig zijn, want hoe geef je je eigen mening? Hoe kom je voor jezelf op? Hoe zeg je ‘nee’ en hoe geef je je grenzen aan zonder je schuldig te voelen?
4 dagdelen
In het dagelijkse leven communiceren we met de mensen om ons heen. Dat kan soms lastig zijn, want hoe geef je je eigen mening? Hoe kom je voor jezelf op? Hoe zeg je ‘nee’ en hoe geef je je grenzen aan zonder je schuldig te voelen?
4 dagdelen
De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven; een periode vol met plezier en verwachtingen. Tegelijkertijd kan het ouderschap ook stress en uitdagingen met zich meebrengen. In de relatie ben je niet alleen partner, maar ook ouder, en deze nieuwe rol vraagt om een nieuwe balans.
3 dagdelen
Wat doe je als je peuter een driftbui heeft, niet wil eten, niet luistert of andere kinderen slaat? In de cursus Peuter in Zicht krijg je praktische tips en advies over de ontwikkeling en opvoeding van je peuter, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt als ouder.
4 dagdelen
Een zoon of dochter in de puberteit brengt vaak veel dynamiek in huis. De frisse blik van je kind laat je soms anders nadenken over je eigen mening, smaak of overtuigingen. Dit kan leuk zijn, maar het zorgt ook vaak voor spanningen en conflicten. In de cursus Puber in Huis krijg je praktische tips en handvatten om in contact te blijven met je puber.
1 dag
Ontdek je talenten en kwaliteiten, bepaal waar je invloed op hebt, en maak een plan tijdens de Gewoon Doen Actiedag!
3 dagdelen
Het opvoeden van kinderen is een mooie, maar ook uitdagende verantwoordelijkheid. Voor ouders en verzorgers kan deze taak soms zwaar aanvoelen. De groepstraining Positief Opvoeden, speciaal voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar, biedt praktische handvatten en ondersteuning.
Eenzaamheid in Westland is een groot probleem. Bijna de helft van de Westlanders voelt zich weleens eenzaam en acht procent voelt zich ernstig eenzaam. Dat gaat over veel mensen! Daarom willen we in onze gemeente de komende jaren eenzaamheid actief helpen te voorkomen en tegen te gaan. Dat kunnen we alleen samen doen.
Bent u als professional of naaste op zoek naar meer kennis over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? Bezoek dan ons kenniscafé!
1x per maand
Onze ontmoetingsgroepen voor volwassenen met autisme (met een normale tot hoge intelligentie) komen maandelijks bijeen.
4 of 5 keer per jaar
In gezinnen waar een gezinslid een ziekte of beperking heeft, verloopt het leven vaak net even anders dan in 'gewone' gezinnen. Voor opgroeiende kinderen is dat niet altijd makkelijk. Bij Jonge Mantelzorghelden ontmoet je anderen die in een vergelijkbare situatie zitten en ondernemen we samen leuke activiteiten.
1 dagdeel
Heeft u een kind met een beperking en wilt u graag ervaringen delen met andere ouders? Deze ontmoetingsgroep biedt hierin steun.
4 bijeenkomsten
Partner zijn van iemand met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kan uitdagend zijn en soms leiden tot stress of frustraties. U bent hierin niet alleen. De ontmoetingsgroep voor partners van mensen met ASS kan steun en herkenning bieden.
4 bijeenkomsten
Leven met een partner die niet aangeboren hersenletsel (NAH) heeft, kan een grote impact hebben op jullie relatie. U bent hierin niet alleen. De ontmoetingsgroep voor partners van mensen met NAH biedt een waardevolle plek voor steun en herkenning.
In Westland wonen veel gezinnen met nieuwkomers die graag deel willen uitmaken van onze samenleving, maar hierbij hulp nodig hebben.
4 dagdelen
Samen kijken wij naar jouw dagstructuur, helpen we je met zoeken naar activiteiten en contact maken en komen we in beweging. Blijf niet binnen zitten en doe mee!
6 bijeenkomsten
Heeft jouw kind moeite om voor zichzelf op te komen, duidelijk te maken dat hij/zij iets niet wil, of reageert hij/zij bij boosheid door te slaan of zich terug te trekken? De sociale weerbaarheidstraining biedt praktische handvatten om hiermee om te gaan.
6 dagdelen
Veel kinderen vinden het moeilijk te begrijpen waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of hopen dat ze hun ouders weer gelukkig kunnen maken. In de spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties leren kinderen beter begrijpen wat er gebeurt en vinden ze steun bij leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken.
1x per maand
Het verlies van iemand die belangrijk voor je was, kan een grote impact hebben. Misschien kun je er thuis of op school over praten, maar het kan ook fijn zijn om andere kinderen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt en je gevoel begrijpen.
4 dagdelen
Heb jij het gevoel dat je vastloopt in de dagelijkse drukte? Heb je moeite met de balans vinden tussen bijvoorbeeld werk, partner, kinderen, sport, huishouden, sociale verplichtingen? Kortom, houd jij alle ballen hoog?
1 dagdeel
Weerbare kinderen kunnen hun grenzen aangeven, durven voor zichzelf op te komen én weten wanneer ze steun moeten zoeken. Om dit te kunnen, is het belangrijk dat een kind zichzelf belangrijk genoeg vindt. Tijdens deze thema avond krijgen ouders waardevolle inzichten in weerbaarheid en praktische tips om de weerbaarheid van hun kind te versterken.
Voel jij je ‘vast’ zitten tussen studie, opleiding en werk? Heb je moeite om te bepalen wat je volgende stap kan zijn? Ontdek samen met ons jouw kwaliteiten en zet concrete stappen richting jouw toekomst! Deze cursus is speciaal voor jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar.
6 bijeenkomsten
Merk je dat je kind onzeker is, angstig of somber? Dan kan de training Fijn Vrienden waardevolle ondersteuning bieden. Deze training helpt kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten, emotionele veerkracht te versterken en vaardigheden te ontwikkelen om problemen op te lossen.
4 dagdelen
De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak kan extra uitdagingen met zich meebrengen wanneer je rekening wilt houden met twee culturen. De training Opvoeden in twee culturen is speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers met kinderen en biedt praktische handvatten en ondersteuning
4 dagdelen
Wil jij, als jongere, meer zelfvertrouwen krijgen? Doe mee met deze training! In deze training werk je aan meer inzicht in jezelf en leer je trots te zijn op wie je bent.
1 dagdeel
Positieve Gezondheid is een vernieuwende en brede kijk op gezondheid. Bij deze benadering staan veerkracht, zingeving en zelfmanagement centraal. We kijken verder dan alleen het aanpakken van klachten of ziekte. Ben je benieuwd wat deze aanpak voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor deze inspirerende workshop!
1 dagdeel
Vrijwel ieder mens krijgt te maken met het feit dat het leven anders loopt dan verwacht. Veerkracht helpt je hoe je beter kunt ‘terugveren’ bij teleurstellingen en tegenslagen. Tijdens deze workshop ontdek je wat veerkracht betekent en hoe je je veerkracht ontwikkelt.