
Assertiviteitstraining voor volwassenen
Elke dag maken we keuzes, eenvoudige keuzes zoals "wat eten we vandaag?" maar ook ingewikkelde keuzes die te maken hebben met bijvoorbeeld de opvoeding van onze kinderen of in onze familie en relaties.
Voorkómen van problemen door het vergroten van weerbaarheid. Dat is het doel van ons aanbod aan cursussen & lotgenotencontact. Naast ons aanbod biedt GGZ Delfland Preventie ook een aanbod voor jeugd en (jong) volwassenen. Zij richten zich weer op andere en aanvullende thema’s. Bekijk hier het aanbod van GGZ Delfland Preventie.
Elke dag maken we keuzes, eenvoudige keuzes zoals "wat eten we vandaag?" maar ook ingewikkelde keuzes die te maken hebben met bijvoorbeeld de opvoeding van onze kinderen of in onze familie en relaties.
Elke dag maken we keuzes, eenvoudige keuzes zoals "wat eten we vandaag?" maar ook ingewikkelde keuzes die te maken hebben met bijvoorbeeld de opvoeding van onze kinderen of in onze familie en relaties.
De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven; een periode vol met plezier en verwachtingen. Echter, ouder worden kan ook stress en uitdagingen met zich meebrengen. In de relatie ben je naast partners ook ouders, deze verandering vraagt om een nieuwe balans.
Wat doe je als je kind een driftbui heeft, niet wil eten, niet luistert of andere kinderen slaat. In de cursus peuter in zicht krijg je advies en tips over de ontwikkeling en opvoeding van uw peuter om je zelfvertrouwen als ouder te vergroten.
Een zoon of dochter in de puberleeftijd zorgt vaak voor leven in de brouwerij. De frisse blik van je kind zet je aan het denken over je mening, smaak of overtuiging. Dat is leuk, maar soms levert het ook spanningen en conflicten op. De cursus puber in huis geeft tips en handvatten om in contact te blijven met jouw puber.
Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties kunnen bij Westlandvoorelkaar terecht voor verschillende soorten scholing. Er zijn workshops en trainingen die worden georganiseerd door Westlandvoorelkaar, maar je kunt hier ook cursussen en workshops vinden die door andere maatschappelijke organisaties voor vrijwilligers worden georganiseerd.
In gezinnen waarbij een gezinslid een ziekte of een beperking heeft gaat het er vaak net even anders aan toe dan in 'gewone' gezinnen. Als opgroeiend kind is dat niet altijd makkelijk. In deze praatgroep is er contact met andere kinderen die in een zelfde soort situatie zitten.
Wanneer een vader, moeder, broer of zus overlijdt: hoe geef je dat immense verlies een plek?
Hoe verwerk je het verlies als iemand van wie je houdt, overlijdt? Hoe ga je om met pijn, verdriet of boosheid? De gespreksgroep omgaan met verlies voor volwassenen kan je hierbij helpen.
De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders en verzorgers is deze taak soms zwaar. De groepstraining 'positief opvoeden', voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar, kan hierbij handvatten bieden.
Wat kun jij betekenen?
De ontmoetingsgroepen autisme komen maandelijks op dinsdagavond, woensdagavond of maandagmiddag bijeen en zijn bedoeld voor volwassenen met autisme die een normale of hoge intelligentie hebben.
De ontmoetingsgroep NAH voor volwassenen komt maandelijks bijeen en is bedoeld voor volwassenen met niet aangeboren hersenletsel.
Heb je een kind met een beperking en vind je het fijn om met andere ouders ervaringen te delen? De ontmoetingsgroep voor ouders van een kind met een beperking biedt hierin steun.
Partner zijn van iemand met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is vaak niet gemakkelijk en kan voor stress en frustraties zorgen. U bent hier niet alleen in. De ontmoetingsgroep voor partners van mensen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kan u hierin steun bieden.
Leven met een partner met NAH (niet aangeboren hersenletsel) kan ingrijpende gevolgen hebben op uw relatie. U bent hier niet alleen in. De ontmoetingsgroep voor partners van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan u hierin steun bieden.
In Westland wonen veel gezinnen met nieuwkomers. Ze willen graag integreren in onze Westlandse samenleving, maar lopen tegen cultuurverschillen aan.
Vindt jouw kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen, om anderen duidelijk te maken dat hij/zij iets niet wil, of begint je kind als hij/zij kwaad is direct om zich heen te slaan, of kruipt hij/zij in zijn schulp? De sociale weerbaarheidstraining biedt dan zeker handvatten!
Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze jullie weer gelukkig kunnen maken. Tijdens de spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties leren de kinderen de scheiding beter te begrijpen en vinden ze herkenning bij andere kinderen.
Kinderen die weerbaar zijn, kunnen hun grenzen goed aangeven. Ze durven voor zichzelf op te komen maar ook steun te zoeken. Daarvoor moet je kind zichzelf belangrijk genoeg vinden. Tijdens deze thema avond krijgen ouders inzicht in weerbaarheid en handvatten waarmee zij de weerbaarheid van het kind kunnen vergroten
Ben je om welke reden dan ook in de financiële problemen gekomen? Kun je wel wat hulp gebruiken om jouw administratie weer op orde te krijgen? Vind je het lastig om overzicht te houden in de berg aan papieren en facturen? Meld je dan aan voor de gratis training ' administratie op orde'.
Speciaal voor jongvolwassenen! Zit je ‘vast’ tussen studie, opleiding en werk en weet je niet goed wat je volgende stap kan zijn? Laten we samen jouw kwaliteiten ontdekken en aan de slag gaan!
Is jouw kind onzeker, angstig of soms somber en heeft hij of zij weinig zelfvertrouwen. De training Fijn vrienden biedt dan zeker handvatten! We werken aan het stimuleren van zelfvertrouwen, het versterken van de emotionele veerkracht en het opbouwen van probleemoplossende vaardigheden.
Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, kijken we waar je invloed op hebt en maken we een plan!
De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. En brengt nog extra uitdaging met zich mee wanneer je rekening wilt houden met twee culturen. De training opvoeden in twee culturen, voor nieuwkomers met kinderen, kan hierbij handvatten bieden.
Ben jij een jongere die zijn zelfvertrouwen wil vergroten. Met deze training vergroot je het inzicht in jezelf.
Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen.
De zomer gaat straks beginnen, de zon schijnt, iedereen om jou heen gaat op vakantie.....weet je soms niet wat je moet doen en met wie? Samen kijken wij naar jouw dagstructuur, helpen we je met zoeken naar activiteiten en contact maken en komen in beweging (met een wandeling aan zee). Blijf niet binnen zitten en doe mee!
Data: Maandagochtend 10, 17, 24 en 31 juli 2023
Tijd: van 9.30 - 11.30 uur
Locatie: Wijkcentrum Hooge Hasta, Hastastraat 5, 2671 MJ in Naaldwijk
Kosten: geen
Wil je meer informatie over deze cursus of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar cursus@vitisjgz.nl, met vermelding van telefoonnummer. Of meld je aan via onderstaand formulier.