Zoek binnen Vitis Welzijn

Voorlichting over de risico's en de signalen van financiële uitbuiting van senioren is belangrijk.

Jaarlijks 30.000 senioren slachtoffer

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Denk daarbij aan diefstal van geld, juwelen en misbruik van de pinpas. Slachtoffers zijn vaak afhankelijk van de dader. Meestal betreft het een familielid, een goede buur of andere bekende. 

Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden Westland biedt hulp

Voorlichting over de risico's en de signalen van financiële uitbuiting van senioren is belangrijk. Daarom bestaat de website van de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Westland. De Lokale Alliantie heeft tot doel voorlichting te geven aan professionele zorgverleners, vrijwilligers en senioren over de risico’s, signalen van deze vorm van oudermishandeling en de preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om financieel misbruik te voorkomen. De partners van het netwerk zijn voor elkaar bereikbaar als een zorgverlener afstemming nodig heeft. De Lokale Alliantie is een initiatief van Rabobank Westland, gemeente Westland, Politie, Vitis Welzijn, Westland Partners, Seniorenraad Westland en Sociaal Kernteam Westland. Heeft u een vraag voor (een van de partners van) de Lokale Alliantie dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatiebijeenkomst

Maandagmiddag 23 oktober organiseert de Lokale Alliantie een voorlichtingsbijeenkomst voor senioren uit Westland. Aanwezigen worden geïnformeerd over hoe zij hun (financiële) zaken goed kunnen regelen om te voorkomen dat er mogelijk misbruik van hen wordt gemaakt. Ook krijgen zij informatie over verschillende vormen van financieel misbruik en hoe criminelen te werk gaan.
De bijeenkomst wordt georganiseerd bij Rabobank Westland, Leehove 65, De Lier. Aanmelden voor deelname kan door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp nodig of bezorgd?

Neem contact op met Veilig Thuis Haaglanden via 070 - 3469717 of kijk op
Aanpak Ouderenmishandeling

 

Ga naar de website Stel uw vraag
Nelly van der Helm

Nelly van der Helm

Coördinator Welzijnsdiensten Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen