Zoek binnen Vitis Welzijn

Het Informatief Huisbezoek geeft u de kans om in een gesprek stil te staan bij uw wens om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Verschillende onderwerpen worden besproken zoals; wonen, zorg, zelfredzaamheid, mobiliteit, sociale contacten en financiën.

Voor wie is het Informatief Huisbezoek?

Alle senioren van 80 jaar en ouder krijgen om de 5 jaar de kans om hieraan mee te doen. Zij ontvangen een uitnodigingbrief met antwoordkaart van Vitis Welzijn, waarin het Informatief Huisbezoek wordt aangekondigd. Het Informatief huisbezoek is in samenwerking met gemeente Westland.

Informatief Huisbezoek 

Na ontvangst van de antwoordkaart, nemen vrijwilligers van Vitis Welzijn contact met u op voor het inplannen van een huisbezoek. Tijdens het Informatief Huisbezoek vragen ze uitgebreid naar uw woon- en leefsituatie, zodat u vervolgens zo goed mogelijk geïnformeerd kan worden door de vrijwilliger. Zij kunnen u vertellen waar u voor welke voorziening terecht kunt. Ze luisteren naar uw persoonlijke behoeften en informeren u over de mogelijkheden.

Mocht u daarna nog een hulpvraag hebben, dan kunt u dat aangeven tijdens het gesprek en wordt er vervolgens een gesprek met de welzijnsadviseur van Vitis Welzijn ingepland. Zij kunnen u adviseren bij het zoeken naar oplossingen en zo nodig ondersteunen bij het aanvragen van één of meerdere voorzieningen. Deze hulp is kosteloos en de huisbezoeken starten begin maart en eindigen eind september.

"Fijn om de senioren te informeren over de mogelijkheden en met ze mee te denken. En ik geniet van de mooie gesprekken." - Marion, vrijwilliger Informatief Huisbezoek 

Neem contact op De welzijnsadviseurs staan voor u klaar!

Ook interessant om te lezen