Zoek binnen Vitis Welzijn

Gemeente Westland spreekt haar waardering naar de mantelzorgers van Westland uit met de mantelzorgwaardering. Dit is een financieel extraatje van € 100,- (jaarlijks) voor alle mantelzorgers in Westland die langer dan 3 maanden en gemiddeld meer dan 8 uur per week zorg bieden aan een naaste.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

  • Als u zorg biedt aan een naaste met een chronische ziekte, handicap of (sociaal) psychische problemen (incl. verslaving).
  • Als u langer dan 3 maanden zorg aan uw naaste biedt.
  • Als u gemiddeld meer dan 8 uur per week voor uw naaste zorgt.
  • Als de persoon waarvoor u zorgt, woont en is ingeschreven in de gemeente Westland

Aanvragen

Vul hier het aanvraagformulier in. Makkelijk en snel. U ziet ook meteen of uw aanvraag is ontvangen en wanneer de uitbetaling plaats vindt. Gemeente Westland bepaalt uiteindelijk of u in aanmerking komt voor de waardering.

U kunt het hele kalenderjaar een aanvraag indienen.

Heeft u hulp nodig bij het doen van een digitale aanvraag?

Vrijwilligers bij het Buurt Informatiepunt kunnen u helpen bij het invullen of u kunt even bellen naar Vitis via 0174 - 630358.

Uitbetaling

Wordt uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt de € 100,- in één keer aan u overgemaakt. Uiterlijk vier maanden na uw aanvraag vindt uitbetaling plaats.

  • 30 april (aanvraag januari-maart)
  • 31 juli (aanvraag april-juni)
  • 31 oktober (aanvraag juli-september)
  • 31 januari (aanvraag oktober-december)

Goed om te weten

Voor het verwerken van de aanvraag hebben wij enkele gegevens van u nodig. Alleen de gegevens die nodig zijn voor de registratie van de mantelzorger (NAW, welke zorg u geeft, wat de relatie is met degene voor wie u zorgt) worden gebruikt door Vitis Welzijn Mantelzorg. Gegevens die nodig zijn voor het afhandelen en uitbetalen (IBAN en gegevens over de zorgvrager), blijven bij de gemeente. De privacy van u en degene voor wie u zorgt, worden zo maximaal gewaarborgd.

Na de definitieve toekenning van de mantelzorgwaardering wordt u automatisch geregistreerd bij Vitis Welzijn. Bent u al geregistreerd als mantelzorger bij Vitis Welzijn dan dient u de mantelzorgwaardering nog wel zelf aan te vragen, dit gaat dus niet automatisch.

Let op! U dient jaarlijks opnieuw een aanvraag voor de waardering in te dienen.

Meer informatie 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vitis Welzijn, afdeling mantelzorg, via 0174 - 630358. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvraagformulier Vraag hier de mantelzorgwaardering aan!

Ook interessant om te lezen

Training Fijn vrienden voor kinderen van groep 4 & 5
Spel- en praatgroep voor kinderen in rouw