Zoek binnen Vitis Welzijn

Gemeente Westland spreekt haar waardering naar de mantelzorgers van Westland uit met de mantelzorgwaardering. Dit is een financieel extraatje van € 100,- voor alle mantelzorgers in Westland die langer dan 3 maanden en gemiddeld meer dan 8 uur per week zorg bieden aan een naaste.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

  • Als u zorg biedt aan een naaste met een chronische ziekte, handicap of (sociaal) psychische problemen (incl. verslaving).
  • Als u langer dan 3 maanden zorg aan uw naaste biedt.
  • Als u gemiddeld meer dan 8 uur per week voor uw naaste zorgt.
  • Als de persoon waarvoor u zorgt, woont en is ingeschreven in de gemeente Westland
  • Als u bent geregistreerd* als mantelzorger bij Vitis Welzijn Mantelzorg.

*) Als u bent al bent geregistreerd als mantelzorger dan dient u de mantelzorgwaardering nog wel zelf aan te vragen; dit gaat dus niet automatisch als u geregistreerd bent. Bent u nog niet geregistreerd? Dan wordt u na aanvraag van de mantelzorgwaardering automatisch geregistreerd als mantelzorger bij Vitis Welzijn.

Aanvragen

Ga naar www.mantelzorgwestland.nl en vul hier het aanvraagformulier in. Makkelijk en snel. U ziet ook meteen of uw aanvraag is ontvangen en wanneer de uitbetaling plaats vindt. U kunt het hele kalenderjaar een aanvraag indienen.

Heeft u hulp nodig bij het doen van een digitale aanvraag? Vrijwilligers bij het Buurt Informatiepunt kunnen u helpen bij het invullen. U kunt ook bellen naar Vitis Welzijn, afdeling mantelzorg, voor telefonische ondersteuning, via 0174 - 315045. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Uitbetaling

Wordt uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt de € 100,- in één keer aan u overgemaakt. Uiterlijk vier maanden na uw aanvraag vindt uitbetaling plaats.

  • 30 april (aanvraag januari-maart)
  • 31 juli (aanvraag april-juni)
  • 31 oktober (aanvraag juli-september)
  • 31 januari 2019 (aanvraag oktober-december)

Goed om te weten

Voor het verwerken van de aanvraag hebben wij enkele gegevens van u nodig. Alleen de gegevens die nodig zijn voor de registratie van de mantelzorger (NAW, welke zorg u geeft, wat de relatie is met degene voor wie u zorgt) worden gebruikt door Vitis Welzijn Mantelzorg. Gegevens die nodig zijn voor het afhandelen en uitbetalen (IBAN en gegevens over de zorgvrager), blijven bij de gemeente. De privacy van u en degene voor wie u zorgt, worden zo maximaal gewaarborgd.

Meer informatie en invulhulp

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vitis Welzijn, afdeling mantelzorg, via 0174 - 315045. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.mantelzorgwestland.nl Check hier alle informatie!

Ook interessant om te lezen