Zoek binnen Vitis Welzijn

Het Repair Café leert mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en laat er opnieuw de waarde van in zien.

repair cafe by arie kruiswijk

Kom naar een Repair Café in Westland!

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Een broodrooster dat niet meer werkt? Een broek die te lang is, knopen van je jas?
Welnee, kom naar een Repair Café in het Westland!

Werkwijze

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de vrijwillige deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Voor het Repair Café hoeven mensen zich niet aan te melden.

Waarom

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Mensen weten soms niet hoe een reparatie moet. Mensen die deze praktische kennis wel bezitten, willen als vrijwilliger ondersteunen. Het Repair Café leert mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en laat er opnieuw de waarde van in zien. Het maakt mensen enthousiast en laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

 

Wanneer & locaties

Repair Cafés in het Westland zijn te vinden in:
- Monster, Vitis Welzijn, Havenstraat 16 'In de poort', iedere laatste donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.
- Poeldijk, wijkcentrum De Backerhof, Wittebrug 2, iedere eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.
- Naaldwijk, wijkcentrum Hooge Hasta, Hastastraat 5, iedere derde donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.

 

Neem uw kapotte spullen mee en ga samen met een deskundige vrijwilliger aan de slag. In de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Voor het Repair Café hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen.

Daar wij een scoringspercentage van meer dan 50% hebben loont uw komst zeker de moeite!

Waardeer het repareer het

Ook interessant om te lezen