Zoek binnen Vitis Welzijn

Maakt u zich zorgen om iemand in de buurt? Voelt deze persoon zich misschien eenzaam? Lees hier wat u kunt doen en hoe wij u kunnen helpen!

Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen?

Wilt u iemand helpen of heeft u zelf wel eens gevoelens van eenzaamheid? Hier vind je tips om eenzaamheid tegen te gaan.Wilt u zich verder verdiepen in het onderwerp en nog meer betekenen voor uw medemens? Bijvoorbeeld omdat u werkzaam bent in een beroep waarbij u veel in contact komt met mensen die zich (mogelijk) eenzaam voelen. Of omdat u als vrijwilliger bij een vereniging wilt weten hoe u leden die zich eenzaam voelen een stapje verder kunt helpen. Dan is de interactieve sessie ‘Eén tegen eenzaamheid: wat kun jij betekenen?’ interessant voor u. Vitis Welzijn biedt deze sessie kosteloos aan in samenwerking met gemeente Westland. Lees hier meer over de interactieve sessie.

Steun of advies nodig?

Kent u iemand die eenzaam is? Heeft u de tips gelezen, maar vindt u het nog lastig om een ander te helpen? Bij Vitis kunt u terecht voor steun en advies. Wij denken graag met u mee! Via ons speciale contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten en neemt een van ons welzijnsadviseurs binnen drie werkdagen contact met u op.

Wat kan Vitis Welzijn voor u betekenen?

Er zijn vele diensten en activiteiten waarmee Vitis probeert om mensen die zich eenzaam voelen te ondersteunen. Kijk samen eens naar onderstaande mogelijkheden, misschien voelt hij of zij zich geroepen om een stapje te zetten. 

Westland Ontmoet!

Ontmoeten doe je met elkaar. Het hele jaar door. Dat kan in het wijkcentrum zijn of gewoon in de straat of tuin. Ieder jaar in september vindt WestlandOntmoet plaats. Het kan een ontmoeting zijn van een groep, maar ook van twee mensen die elkaar treffen. De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop. Kijk op WestlandOntmoet.nl voor ontmoetingsactiviteiten bij u in de buurt.

Welzijnsadviseurs van Vitis Welzijn

De welzijnsadviseur van uw kern kan u helpen door samen met u op zoek te gaan naar oplossingen, u informatie of advies te geven óf het bieden van een luisterend oor. Lees meer over onze Welzijnsadviseurs.

Lekker ontmoeten tijdens het eten!

In buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’ kun je je buren ontmoeten tijdens het eten van een gezonde maaltijd. Iedereen kan mee-eten, maar je kunt ook actief meedoen als vrijwilliger, samen met mekaar. Eten zorgt voor ontmoetingen en geeft binding. Zoek snel een Bij Mekaar bij u in de buurt!

Doe mee met een activiteit

Vitis Welzijn organiseert in alle kernen van Westland veel verschillende activiteiten. Voor oud en jong, voor elk wat wils. Sport, spel, creativiteit, bewegen, cultuur of een mooie cursus. In de wijkcentra van Vitis Welzijn kunt u op een prettige manier deelnemen aan alle ontspannende en verbindende activiteiten. Kom gerust een keertje langs of neem contact op met een sociaal makelaar. Bekijk hier het aanbod van alle Activiteiten!

Wees welkom in een wijkcentrum!

In de wijkcentra van Vitis Welzijn kan jong en oud deelnemen aan leuke, leerzame en (ont)spannende activiteiten. Het aanbod loopt sterk uiteen en is soms per wijkcentrum verschillend: van gezellig een kopje koffie drinken en yoga tot biljarten. Wijkcentra zijn er in het hele Westland. U vindt er dus altijd één in úw buurt. Kom gerust eens langs in een van onze Wijkcentra!

De Vereeniging, de ontmoetingsplek voor senioren

Wilt u er graag eens wat vaker uit? Andere gezichten zien, samen een kop koffie drinken of gezamenlijk actief bezig zijn? Wilt u iets doen dat bij u past en wat u leuk vindt, maar weet u niet waar u terechtkunt of vindt u het lastig om zomaar ergens binnen te stappen? Dan is De Vereeniging beslist iets voor u! U ontmoet er mensen die net als u behoefte hebben aan contacten in een vertrouwde sfeer en die activiteiten willen ondernemen, aansluitend bij hun belangstelling en talenten. Klik hier voor alle informatie over De Vereeniging.

Maatjes zijn er voor u!

Mensen die kwetsbaar zijn vanwege psychische problemen, kunnen onzeker of eenzaam zijn. Soms hebben ze nauwelijks contact meer met familie en vrienden. Een maatje kan ervoor zorgen dat hij of zij toch zijn verhaal kan doen en zich gesteund voelt waardoor het vertrouwen in zichzelf groeit. Klik hier voor meer informatie over Westlandse Maatjes.

Sociaal Makelaars weten wat er leeft en speelt

Samen met de bewoners zijn de Sociaal Makelaars de oren en ogen van de buurt en ondersteunen zij initiatieven in de kernen. Zij weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport- en cultuurverenigingen. In iedere kern zijn een of twee Sociaal Makelaars actief die graag met u meedenken.