In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, zijn er wijzigingen in onze beschikbaarheid en dienstverlening. Lees het hier
Zoek binnen Vitis Welzijn

Jongerenwerk is sociaal werk, gericht op jongeren. Het is mooi werk. Want het gaat uit van gelijkheid. We houden niet van praten over jongeren. Nee, wij praten mét jongeren! 

Jongerenwerk ONLINE ten tijde van de coronacrisis

De jongerenwerkers zijn altijd in de omgeving van de jeugd. Normaal veel op straat maar door de komst van het Corona virus willen we met elkaar de richtlijnen van het RIVM naleven en ook helder overbrengen op de jeugd. Dit betekend dat het wenselijk is om allemaal veel binnen te blijven en juist NIET met groepen op straat, speeltuinen of sportveldjes te zijn. 

Om als jongerenwerker toch duidelijk aanwezig en bereikbaar te zijn voor de jeugd, zijn we 7 dagen in de week te vinden in de ONLINE omgeving. Elke jongerenwerker is vooral bereikbaar via Instagram en Whatsapp.

Tips van jongerenwerkers om FIT te blijven? Klik hier!

De jongerenwerkers per kern, met hun telefoonnummer en Instagram account:

Naaldwijk & Honselersdijk:       
Samir,  06-15610477
Insta: jongerenwerker_naaldwijk

Gravenzande & Heenweg:
Cynthia, 06-17731288
insta: jongerenwerker_sgravenzande

Wateringen & Kwintsheul:
Ali 06-46590009 
Insta: jongerenwerker_wateringen

De Lier & Maasdijk:
Jaco, 06-53529192
Insta: jongerenwerker_delier

Monster & Poeldijk
Cynthiac 06-17731288   
insta: jongerenwerker_monster 

Hoek van Holland
Jaco, 06-53529192
Insta: jongerenwerker_hoekvanholland 

Wat doen we momenteel?

Als jongerenwerker maken we tijd om naar initiatieven van de jeugd te luisteren en daarop door te pakken. Daarnaast kunnen we ondersteuning bieden bij huiswerkzaken. We staan open voor de meest gekke vragen op allerlei gebieden, zoals vrije tijd (hoe kom ik de dag door), gezondheid, de thuissituatie, financiën, onderwijs en werk. We zijn nieuwsgierig naar wat de jeugd nu op dit moment in deze vreemde periode nodig heeft en gaan dan ook online actief aan de slag met interessante polls, videoboodschappen, het vormen van online groepen, het spelen van online spelletjes en het ontdekken van talent onder onze Westlandse jeugd.

Wat is Jongerenwerk?

We richten ons op jeugd van 12 tot 23. Die zijn heel vaak buiten. En wij dus ook!  We spreken hun taal, dat is natuurlijk handig. Om te weten wat er speelt. Waar behoefte aan is. 

We willen jongeren de béste versie van zichzelf laten zijn. Meehelpen in het opgroeien tot actieve en zelfstandige volwassenen.

In Westland heeft iedere kern een jongerenwerker, die ze in staat stelt de lokale jeugd te leren kennen en er een band mee op te bouwen. 

Alle jongerenwerkers Maak kennis met jouw eigen jongerenwerker!
Jaco Lemckert

Jaco Lemckert

Teamcoördinator Jongerenwerk Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen