Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

De online wereld is in de digitale samenleving een vanzelfsprekend onderdeel geworden van de leefwereld van veel jongeren. Het online jongerenwerk vanuit Vitis Welzijn vindt vooral plaats op WhatsApp en Instagram. Daarnaast gebruikt het jongerenwerk YouTube.

Jongeren besteden steeds meer tijd op sociale media zoals Instagram, Snapchat en Whatsapp. Zes op de tien jongeren (60 procent) besteden dagelijks minimaal drie uur aan hun smartphone. 15 procent gebruikt de smartphone zelfs meer dan zes uur op een dag. Bovendien zegt ongeveer 31 procent van de jongeren in het voortgezet onderwijs de gehele dag online contact te hebben. Hoe veel uur per dag zit jij op je telefoon?

Themamaanden
De jongerenwerkers werken met verschillende aansprekende thema’s. Per maand is er aandacht voor een specifiek thema zoals financiën, wonen, gezondheid, vrijetijd, verslaving, school en werk, alcohol & drugs en seksualiteit. Deze thema’s zijn interactief ingericht met informatie & advies naar de jongeren.

Programmering Instagram
De jongerenwerkers programmeren wekelijks een programma voor de jongeren op Instagram. Het programma bestaat uit een aantal verschillende onderdelen zoals een kookprogramma, livesessies,
filmprogramma, (online) games, muziek en sport. Hierin sluiten de jongerenwerkers aan op de leefwereld van de jongeren maar kunnen jongeren ook actief meedenken en meebeslissen over de programmering.

Weekprogramma

Elke week plaatsen wij een nieuw online week programma. Een gevarieerd aanbod van live sessies met Samir tot het bespreken van films met Ali staan voor je klaar. 


Online programma 

YouTube

Onze filmpjes posten wij op onze eigen YouTube kanaal. Je kunt live meekijken of later nog eens bekijken. 

Naar YouTube

Jaco Lemckert

Jaco Lemckert

Teamcoördinator Jongerenwerk Stel hier uw vraag