Zoek binnen Vitis Welzijn

Eenzaamheid, je niet verbonden voelen, een hechte, emotionele band met anderen missen. Voelt u zich soms eenzaam? U bent niet de enige.

Wist u dat bijna de helft van de Westlanders zich weleens eenzaam voelt? Het kan iedereen overkomen: jong en oud, arm en rijk. U bent geen uitzondering wanneer u zich eenzaam voelt. Integendeel. Veel mensen krijgen er op een gegeven moment mee te maken.

Eenzaamheid kan op veel verschillende manieren ontstaan. Het kan samenhangen met een fase in uw leven of het kan ontstaan door een (ingrijpende) verandering in uw leven. Maar het kan ook zijn dat u zich niet geaccepteerd of begrepen voelt of dat het door omstandigheden niet lukt om aansluiting bij anderen te vinden, bijvoorbeeld door financiële problemen, gezondheidsproblemen of gebrek aan bepaalde vaardigheden. 

Wilt u zich minder eenzaam voelen? Wilt u meer zingeving ervaren? Wilt u meer of nieuwe contacten leggen? Wij helpen u graag verder! Hieronder leest u wat Vitis voor u kan betekenen. 

Steun of advies nodig?

Heeft u meer steun of advies nodig? Bij Vitis denken we graag met u mee! Via ons speciale contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten en neemt een van onze welzijnsadviseurs binnen drie werkdagen contact met u op. 

Tips!

Er zijn vele diensten en activiteiten waarmee Vitis probeert om mensen die zich eenzaam voelen te ondersteunen. Kijk maar eens naar onderstaande mogelijkheden.

De cursus 'Doe je mee?'

Voelt u zich weleens eenzaam of alleen? Zou u meer contacten willen hebben of iets willen ondernemen, maar weet u niet hoe u dat aanpakt? Laten we het samen doen! In de cursus 'Doe je mee?' inventariseren we waar het gevoel van eenzaamheid vandaan komt. Met elkaar gaan we hierover in gesprek en maken we een plan. Klik hier voor alle informatie.

Westland Ontmoet

Ontmoeten doe je met elkaar. Het hele jaar door. Dat kan in het wijkcentrum zijn of gewoon in de straat of tuin. WestlandOntmoet is dé vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten in Westland. Het kan een ontmoeting zijn van een groep, maar ook van twee mensen die elkaar treffen. De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop. Kijk op WestlandOntmoet.nl voor ontmoetingsactiviteiten bij u in de buurt.

Welzijnsadviseurs van Vitis Welzijn

Welzijnsadviseurs bieden persoonsgerichte ondersteuning en advies op het gebied van welzijn aan volwassenen. De welzijnsadviseur van uw dorpskern kan u helpen door samen met u op zoek te gaan naar oplossingen, u informatie of advies te geven óf een luisterend oor te bieden. Lees meer over onze Welzijnsadviseurs.

Lekker ontmoeten tijdens het eten!

In buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’ kun je je buren ontmoeten tijdens het eten van een gezonde maaltijd. Iedereen kan mee-eten, maar je kunt ook actief meedoen als vrijwilliger, samen met mekaar. Eten zorgt voor ontmoetingen en geeft binding. Zoek snel een Bij Mekaar bij u in de buurt! Jong Bij Mekaar is het ‘jongere broertje’ van het buurtrestaurant. Aan de Langestraat 50 in ’s-Gravenzande kunnen jongeren iedere laatste dinsdag van de maand gezellig komen eten. Voel je welkom! Kijk hier voor meer informatie.

Doe mee met een activiteit

Vitis Welzijn organiseert in alle kernen van Westland veel verschillende activiteiten. Voor oud en jong, voor elk wat wils. Sport, spel, creativiteit, bewegen, cultuur of een mooie cursus. In de wijkcentra van Vitis Welzijn kunt u op een prettige manier deelnemen aan alle ontspannende en verbindende activiteiten. Kom gerust een keertje langs of neem contact op met een sociaal makelaar. Bekijk hier het aanbod van alle Activiteiten!

Wees welkom in een wijkcentrum!

In de wijkcentra van Vitis Welzijn kan jong en oud deelnemen aan leuke, leerzame en (ont)spannende activiteiten. Het aanbod loopt sterk uiteen en is per wijkcentrum verschillend: van gezellig een kopje koffie drinken en yoga tot biljarten. Wijkcentra zijn er in het hele Westland. U vindt er dus altijd één in úw buurt. Kom gerust eens langs in één van onze wijkcentra!

De Vereeniging, de ontmoetingsplek voor senioren

Wilt u er graag eens wat vaker uit? Andere gezichten zien, samen een kop koffie drinken of gezamenlijk actief bezig zijn? Wilt u iets doen dat bij u past en wat u leuk vindt, maar weet u niet waar u terechtkunt of vindt u het lastig om zomaar ergens binnen te stappen? Dan is De Vereeniging beslist iets voor u! U ontmoet er mensen die net als u behoefte hebben aan contacten in een vertrouwde sfeer en die activiteiten willen ondernemen, aansluitend bij hun belangstelling en talenten. Klik hier voor alle informatie over De Vereeniging.

Maatjes zijn er voor u!

Mensen die kwetsbaar zijn vanwege psychische problemen, kunnen onzeker of eenzaam zijn. Soms hebben ze nauwelijks contact meer met familie en vrienden. Een maatje kan ervoor zorgen dat hij of zij toch zijn verhaal kan doen en zich gesteund voelt waardoor het vertrouwen in zichzelf groeit. Klik hier voor meer informatie over Westlandse Maatjes.

Sociaal Makelaars weten wat er leeft en speelt

Samen met de bewoners zijn de Sociaal Makelaars de oren en ogen van de buurt en ondersteunen zij initiatieven in de kernen. Zij weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport- en cultuurverenigingen. In iedere kern zijn een of twee Sociaal Makelaars actief die graag met u meedenken.