Zoek binnen Vitis Welzijn

Dorpskern Heenweg

Heenweg telt bijna 700 inwoners. De belangrijkste weg in de kern is de Heenweg, die een verbinding vormt tussen de Maasdijk in het zuiden, en de Naaldwijkseweg in het Noorden.

Vitis Welzijn is hier volop aanwezig! Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Sociaal Makelaar 

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg, werken veel samen enstimuleren ze iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Zij gaan voor samenwerking, tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Sociaal Makelaar in deze kern is Bram Damen en Anja Hitsert. Meer info over Sociaal Makelaars vindt u hier. 

Welzijnsadvies

Welzijnsadviseurs zijn onafhankelijke vertrouwenspersonens die adviseren in vraagstukken. Van eenvoudige vervoersproblemen, tot zorg- en zingevingsvragen. Zij luisteren, zetten uw problemen op een rijtje en zoeken samen met u een oplossing.

Welzijnsadviseur in Heenweg is Aimée Zonneveld. Meer info over Welzijnsadviseurs vindt u hier. 

Jongerenwerk

Jongerenwerk is sociaal werk, gericht op jongeren. Het is mooi werk. Want het gaat uit van gelijkheid. We houden niet van praten over jongeren. Nee, wij praten mét jongeren! We richten ons op jeugd van 12 tot 23. Die zijn heel vaak buiten. En wij dus ook!  We spreken hun taal, dat is natuurlijk handig. Om te weten wat er speelt. Waar behoefte aan is. 

We willen jongeren de béste versie van zichzelf laten zijn. Meehelpen in het opgroeien tot actieve en zelfstandige volwassenen.

Meer info over Jongerenwerk vindt u hier.

 

Wijkcentrum

Het Wijkcentrum is dé plek voor advies, informatie en vrijwilligerswerk. Wij denken met u mee en zoeken samen naar een antwoord op uw vraag. Kunt u het zelf oplossen? Wilt u iets leren? Is er andere hulp nodig? En waar kunt u dan terecht? U doet zelf wat u kunt en als u het niet zelf kunt, doen we het samen! Verspreid over Westland hebben wij vele verschillende Wijkcentra.

Kijk hier voor Wijkcentrum de Brede Buurtschool in Heenweg.

 

Buurt Informatiepunt 

In een Buurt Informatiepunt kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van zorg, welzijn, financiën en vrijwilligerswerk. U wordt te woord gestaan door goed opgeleide vrijwilligers. Zij nemen de tijd voor een goed gesprek, om het verhaal te horen en de vraag achter de vraag te zoeken en te kijken wat u zelf kunt doen. Een Buurt Informatiepunt is niet in kern Heenweg gevestigd maar voor een overzicht van alle Buurt Informatiepunten, klik hier.

 

Samen eten

Samen eten zorgt voor ontmoeting en geeft binding. Bij de 'Open Eettafel' op de laatste zondag van de maand is iedereen welkom. Er wordt een gezonde driegangen maaltijd geserveerd.

Om te komen eten, graag uiterlijk de donderdag voorafgaand aan de zondag aanmelden. Dit kan bij Renée Goppel via 06-11896337.   

Bij Mekaar vindt u nog niet in deze kern, maar kijk hier voor alle Bij Mekaar restaurants in de buurt

 

Vrijwilligerswerk?

Op Westland voor Elkaar vind u alles over het vinden van een leuke en vervullende vrijwilligersfuntie!

Klik snel hier voor een overzicht van de vacatures bij u in de buurt!

 

Activiteiten

Vitis Welzijn organiseert vele actiteiten in de buurt. 

Klik hier voor alle activiteiten in deze dorpskern.

Alle dorpskernen