Zoek binnen Vitis Welzijn

Dorpskern Monster

Het hoofdkantoor van Vitis Welzijn is in Monster gevestigd. Monster telt bijna 14.000 inwoners. De naam komt waarschijnlijk van ‘monasterium’ (klooster), van toen Monster nog een bedevaartplaats was. Naast ons hoofdkantoor hebben wij nog verschillende locaties in Monster. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Hoofdkantoor Vitis Welzijn

Het hoofdkantoor van Vitis Welzijn is gevestigd in Monster. Hier zijn de centrale diensten gevestigd, zoals het MT, de Staf (met het secratariaat, communicatie, personeelszaken, facilitaire dienst), de afdeling Vrijwillige Inzet (met WestlandvoorElkaar) en meer.

Contactgegevens van ons hoofdkantoor zijn:

Verdilaan 88, 2681 KP Monster.
telefoon 0174 - 630358,
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welzijnsadviseur

Welzijnsadviseurs zijn de onafhankelijke vertrouwenspersonen van Vitis Welzijn en in vraagstukken, van eenvoudige vervoersproblemen, tot zorg- en zingevingsvragen.

Uw welzijnsadviseur in deze dorpskern is Eva Fricke

Sociaal Makelaar 

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen. Ook stimuleren ze iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Zij nemen het niet over, maar gaan voor samenwerking, tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Sociaal Makelaar van Monster is Dick Klinkspoor. Klik hier voor zijn eigen pagina. Meer info over Sociaal Makelaars vindt u hier. 

Jongerenwerk

Jongerenwerk is sociaal werk, gericht op jongeren. Het is mooi werk. Want het gaat uit van gelijkheid. We houden niet van praten over jongeren. Nee, wij praten mét jongeren! We richten ons op jeugd van 12 tot 23. Die zijn heel vaak buiten. En wij dus ook!  We spreken hun taal, dat is natuurlijk handig. Om te weten wat er speelt. Waar behoefte aan is. 

We willen jongeren de béste versie van zichzelf laten zijn. Meehelpen in het opgroeien tot actieve en zelfstandige volwassenen.

Jongerenwerker in Monster is Richard Noordervliet. Klik hier voor zijn eigen pagina. Meer info over het jongerenwerk vindt u hier.

Wijkcentrum

Het Wijkcentrum is dé plek voor advies, informatie en vrijwilligerswerk. Wij denken met u mee en zoeken samen naar een antwoord op uw vraag. Kunt u het zelf oplossen? Wilt u iets leren? Is er andere hulp nodig? En waar kunt u dan terecht? U doet zelf wat u kunt en als u het niet zelf kunt, doen we het samen! Verspreid over Westland hebben wij vele verschillende Wijkcentra.

Kijk hier voor Wijkcentrum (Sociaal Cultureel Centrum) De Noviteit in Monster.

Buurt Informatiepunt 

In een Buurt Informatiepunt kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van zorg, welzijn, financiën en vrijwilligerswerk. U wordt te woord gestaan door goed opgeleide vrijwilligers. Zij nemen de tijd voor een goed gesprek, om het verhaal te horen en de vraag achter de vraag te zoeken en te kijken wat u zelf kunt doen.

In Monster vindt u het Buurt Informatiepunt  aan de Havenstraat 16, in hetzelfde gebouw als De Noviteit; klik hier voor meer info over dit Buurt Informatiepunt.

Klik hier voor meer info over Buurt Informatiepunten

Activiteiten

Vitis Welzijn organiseert vele actiteiten in de buurt. 

Klik hier om de activiteiten in Monster op te zoeken

Alle Dorpskernen