Zoek binnen Vitis Welzijn

Iedere organisatie in Westland kan inzetten tegen eenzaamheid. Of je nu actief bent in de sport of cultuur, in de zorg of juist als ondernemer. Iedereen kan vanuit zijn eigen kracht iets betekenen voor mensen die zich eenzaam volelen. Een activiteit organiseren, het bespreekbaar maken, meehelpen aan bewustwording, gezamenlijk een initiatief ontplooien… Er zijn genoeg mogelijkheden!

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

We kunnen er allemaal mee te maken krijgen: jong en oud, arm en rijk. Je bent geen uitzondering wanneer je je eenzaam voelt. Integendeel. Veel mensen krijgen er op een gegeven moment mee te maken. De kans is dus groot dat iemand in jouw omgeving zich ook weleens zo voelt. Eén tegen Eenzaamheid Westland helpt Westlanders om te ontdekken wat eenzaamheid is, hoe je het kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.

Heb jij ideeen om eenzaamheid aan te pakken? Wil je een brainstormen wat jij met jouw organisatie kan doen? Neem contact op met Marielle Bakema, projectleider Eén tegen Eenzaamheid. Je kunt haar bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-38673515

 

Laat je zien!

Laat zien dat jouw bedrijf, organisatie of vereniging zich inzet tegen eenzaamheid en nodig mensen actief uit om met jouw activiteiten mee te doen. Organiseer bijvoorbeeld een laagdrempelige inloop om mensen kennis te laten maken met jouw sportvereniging. Of laat zien dat de deur van jouw organisatie altijd openstaat voor mensen die zich eenzaam voelen. Misschien inspireer je mensen wel om een stapje te zetten op weg naar nieuwe ontmoetingen en vriendschappen.

Interactieve sessie

Tijdens deze sessie ‘Eén tegen eenzaamheid: wat kun jij betekenen?’ ontdek je wat eenzaamheid is, hoe je het kunt herkennen en vooral ook hoe je op een laagdrempelige manier het gesprek erover kan aangaan. Je krijgt praktische tips en gaat met nieuwe inzichten de deur uit. De bewustwordingssessie is bedoeld voor professionals, vrijwilligers, ondernemers en maatschappelijke organisaties, van onderwijs tot zorg en alle andere geïnteresseerden. Kortom, iedereen die meer wil weten over eenzaamheid en/of zich actief wil inzetten om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. 
Meer weten over deze training? Kijk op Interactieve sessie Eén tegen eenzaamheid - Vitis Welzijn

Budget voor jouw initiatief!

Om eenzaamheid bij ouderen structureel tegen te gaan is er een Activiteitenbudget  zondagprogrammering voor ouderen. Het budget kan zowel aangevraagd worden als particuliere inwoner als organisatie in het Westland: als particulier maximaal €100,- en als organisatie of stichting maximaal €250,- Klik hier voor informatie en het aanvraagformulier.