Zoek binnen Vitis Welzijn

WIE staat voor Westlands Initiatief tegen Eenzaamheid. Iedere organisatie in Westland kan eraan meedoen! Laat zien dat jij je inzet tegen eenzaamheid en nodig mensen actief uit om met jouw activiteiten mee te doen.

WIE doet iets tegen eenzaamheid

Een prikkelende zin die aanzet tot nadenken en die de kern vormt van de publiekscampagne rondom eenzaamheid. Waar het enerzijds een vraag is, geeft het anderzijds antwoord op de vraag.  WIE staat namelijk voor ‘Westlands Initiatief tegen Eenzaamheid’. Het omvat alle initiatieven die in Westland genomen worden in de strijd tegen eenzaamheid. Of het nu gaat om grote of kleine initiatieven: iedere organisatie in Westland kan meedoen aan deze campagne! Laat zien dat jouw bedrijf, organisatie of vereniging zich inzet tegen eenzaamheid en nodig mensen actief uit om met jouw activiteiten mee te doen. Organiseer bijvoorbeeld een laagdrempelige inloop om mensen kennis te laten maken met jouw sportvereniging. Of laat zien dat de deur van jouw organisatie altijd openstaat voor mensen die zich eenzaam voelen. Misschien inspireer je mensen wel om een stapje te zetten op weg naar nieuwe ontmoetingen en vriendschappen.

 

Hoe kan jouw organisatie meedoen?

Hang een poster op of laat op sociale media zien dat jij je inzet. Tijdens deze eerste ronde van de campagne kom je WIE in de komende weken overal tegen. Op borden langs de Westlandse wegen, in lokale en regionale kranten, online via social media, maar ook op de WOS en via posters en banners. Je kunt eenvoudig van deze aandacht profiteren door te laten zien WIE jij bent. Op wiewestland.nl kun je met een klik op de knop promotiemateriaal downloaden en zelfs personaliseren voor jouw organisatie!

JUST GemeenteWestland Banner 250x250 Piet2

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

We kunnen er allemaal mee te maken krijgen: jong en oud, arm en rijk. Je bent geen uitzondering wanneer je je eenzaam voelt. Integendeel. Veel mensen krijgen er op een gegeven moment mee te maken. De kans is dus groot dat iemand in jouw omgeving zich ook weleens zo voelt. WIE helpt Westlanders om te ontdekken wat eenzaamheid is, hoe je het kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen. Wethouder Piet Vreugdenhil: ‘Ik hoop dat velen zich achter dit initiatief scharen en we zo samen zorgen voor nog meer verbinding in Westland’.

Budget voor jouw initiatief!

Om eenzaamheid bij ouderen structureel tegen te gaan is er een Activiteitenbudget zomer- en zondagprogrammering voor ouderen. Het budget kan zowel aangevraagd worden als particuliere inwoner als organisatie in het Westland: als particulier maximaal €100,- en als organisatie of stichting maximaal €250,- Klik hier voor informatie en het aanvraagformulier. 

Help mee!

Doe mee met WIE! Samen kunnen we eenzaamheid verminderen!

JUST GemeenteWestland Banner 250x250 Roos2