Zoek binnen Vitis Welzijn

Iedere organisatie in Westland kan inzetten tegen eenzaamheid. Of u nu actief bent in de sport of cultuur, in de zorg of juist als ondernemer. Iedereen kan vanuit zijn eigen kracht iets betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. Een activiteit organiseren, het bespreekbaar maken, meehelpen aan bewustwording, gezamenlijk een initiatief ontplooien… Er zijn genoeg mogelijkheden!

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

We kunnen er allemaal mee te maken krijgen: jong en oud, arm en rijk. Eenzaamheid kan iederen overkomen. Sterker nog, veel mensen krijgen er op een gegeven moment mee te maken. De kans is dus groot dat iemand in uw omgeving zich ook weleens zo voelt. Eén tegen Eenzaamheid Westland helpt Westlanders om te ontdekken wat eenzaamheid is, hoe u het kunt herkennen en wat u ertegen kunt doen.

Heeft u ideeën om eenzaamheid aan te pakken? Wilt u een keer brainstormen wat u met uw organisatie kan doen? Neem contact op met Mariëlle Bakema, projectleider Eén tegen Eenzaamheid. U kunt haar bereiken via eDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-38673515. Kijk op Eenzaamheidwestland.nl voor tips en materialen.  

Laat u zien!

Laat zien dat uw bedrijf, organisatie of vereniging zich inzet tegen eenzaamheid en nodig mensen actief uit om met uw activiteiten mee te doen. Organiseer bijvoorbeeld een laagdrempelige inloop om mensen kennis te laten maken met uw sportvereniging. Of laat zien dat de deur van uw organisatie altijd openstaat voor mensen die zich eenzaam voelen. Misschien inspireert u mensen wel om een stapje te zetten op weg naar nieuwe ontmoetingen en vriendschappen.

Er is ook allerlei communicatiemateriaal kosteloos beschikbaar vanuit Eén tegen Eenzaamheid: posters, flyers, onderzetters, etcetera. Meer weten of aanvragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Interactieve sessie

Tijdens deze sessie ‘Eén tegen eenzaamheid: wat kun jij betekenen?’ ontdekt u wat eenzaamheid is, hoe u het kunt herkennen en vooral ook hoe u op een laagdrempelige manier het gesprek erover kunt aangaan. U krijgt praktische tips en gaat met nieuwe inzichten de deur uit. De bewustwordingssessie is bedoeld voor professionals, vrijwilligers, ondernemers en maatschappelijke organisaties, van onderwijs tot zorg en alle andere geïnteresseerden. Kortom, iedereen die meer wil weten over eenzaamheid en/of zich actief wil inzetten om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. 
Meer weten over deze training? Kijk op Interactieve sessie Eén tegen eenzaamheid - Vitis Welzijn