Zoek binnen Vitis Welzijn

Voor veel organisaties is het inmiddels duidelijk dat streven naar en werken aan een meer inclusieve werkvloer loont: het zorgt ervoor dat bedrijven relevant blijven als werkgever.

Inclusiviteit

Inclusiviteit, ook wel inclusie genoemd, is een term die steeds meer gebruikt wordt. Ook voor veel organisaties is het inmiddels duidelijk dat streven naar en werken aan een meer inclusieve werkvloer loont: het zorgt ervoor dat bedrijven relevant blijven als werkgever.

Inclusiviteit is letterlijk ‘insluiting’. Bij een inclusieve organisatie is iedereen welkom en wordt elke medewerker gewaardeerd om zijn of haar unieke kwaliteiten. Verschillen in afkomst, perspectief of inzicht worden niet veroordeeld maar juist gestimuleerd. Ook mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt krijgen in zo'n organisatie de kans zich te ontplooien.

Wilt u als ondernemer meer maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en uw organisatie als een afspiegeling van de maatschappij laten functioneren? Dat kan door open te staan voor medewerkers met een LHBTIQ+ of migratieachtergrond, meer jongeren in uw organisatie of mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt aan stellen. En kunt u wel wat extra handvatten gebruiken om de verschillen binnen uw team te leren omarmen? Vitis Welzijn staat voor u klaar.


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Vitis in Bedrijf voor u heeft? Vul dan ons contactformulier in.

Bel me terug