U bevindt zich hier: Mantelzorg | Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers beloond met €100,- door gemeente

 
In Westland zorgen veel mensen voor een ander. Deze mantelzorgers doen dat met hart en ziel. Maar mantelzorgen kost ook veel tijd en inspanning. En levert soms veel zorgen op. De gemeente realiseert zich dat, en wil haar waardering voor de tomeloze inzet van mantelzorgers laten blijken. Daarom is er in 2017 de mantelzorgwaardering: een financieel extraatje van € 100,- voor alle mantelzorgers die in Westland voor iemand zorgen. Omdat mantelzorgers onmisbaar zijn in de zorg voor elkaar.  

Aanvragen mantelzorgwaardering

Ben ik mantelzorger?

U komt in aanmerking voor het extraatje wanneer u mantelzorger bent. U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald zorgt voor een persoon in uw omgeving. Iemand die chronisch ziek of gehandicapt is, of kampt met een verslaving of psychische ziekte. Dat kan uw partner zijn, ouder(s), een kind of ander familielid. Maar ook een buurman/vrouw of vriend.


Aanvragen
U kunt als mantelzorger de mantelzorgwaardering zelf aanvragen. Dit kan tot en met 31 maart 2017. U kunt dit als volgt doen:
- U gaat naar de website www.mantelzorgwestland.nl en vult hier het aanvraagformulier in. Makkelijk en snel. U ziet ook meteen of uw aanvraag is ontvangen. Het Buurt Informatiepunt kan u helpen bij het invullen.
- Lukt digitaal aanvragen u echt niet? Dan kunt u het aanvraagformulier invullen. Dit aanvraagformulier vindt u in een speciale folder en deze folder is verkrijgbaar via de gemeente, Buurt Informatiepunten, wijkcentra, huisartsen, verpleeghuizen en bibliotheken. Het aanvraagformulier kunt u in een gesloten envelop opsturen naar Mantelzorgwaardering Westland, Antwoordnummer 25, 2670 VB Naaldwijk. Een postzegel is niet nodig. Let op: u krijgt geen schriftelijke bevestiging dat de aanvraag is ontvangen.
- Om de uitvoering betaalbaar te houden, krijgt u geen apart bericht of uw aanvraag is goedgekeurd. 


Let op: uitbetaling in 2017
Wordt uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt de mantelzorgwaardering tussen 15 april en 15 mei 2017 op uw rekening gestort.


Voorwaarden
Wilt u een mantelzorgwaardering aanvragen? Dan is het belangrijk dat u aan de volgende voorwaarden voldoet:
- Degene die u verzorgt, woont en is ingeschreven in gemeente Westland.
- U bent geregistreerd* als mantelzorger bij Vitis Welzijn Mantelzorg.
- U bent langer dan drie maanden en minimaal acht uur per week mantelzorger.


Registratie Vitis Welzijn
*) Bent u al geregistreerd als mantelzorger bij Vitis Welzijn? Dan voldoet u al aan de voorwaarden. U moet de mantelzorgwaardering nog wel zelf aanvragen; dit gaat dus niet automatisch als u geregistreerd bent. Bent u nog niet geregistreerd? Dan wordt u na aanvraag automatisch geregistreerd als mantelzorger bij Vitis Welzijn. Vitis Welzijn neemt dan contact met u op voor een telefonisch intakegesprek.  


Goed om te weten
Als mantelzorger kunt u de waardering één keer aanvragen, ook als u voor meerdere personen zorgt. Zorgen er meerdere mantelzorgers voor dezelfde persoon? Dan kunnen zij wel allemaal de mantelzorgwaardering aanvragen. Iedereen moet uiteraard wel aan de voorwaarden voldoen. Voor het verwerken van de aanvraag hebben wij enkele gegevens van u nodig. Alleen de gegevens die nodig zijn voor de registratie van de mantelzorger (NAW, welke zorg u geeft, wat de relatie is met degene voor wie u zorgt) worden gebruikt door Vitis Welzijn Mantelzorg. Gegevens die nodig zijn voor het afhandelen en uitbetalen (IBAN en gegevens over de zorgvrager), blijven bij de gemeente. De privacy van u en degene voor wie u zorgt, worden zo maximaal gewaarborgd.


Meer informatie en invulhulp
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Vitis Welzijn via het speciale telefoonnummer 0174 - 315045. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt ook mailen naar mantelzorgwaardering@vitiswelzijn.nl. Hulp nodig bij het invullen? De vrijwilligers van het Buurt Informatiepunt in uw kern helpen u graag met het invullen van het aanvraagformulier. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Kijk voor de actuele openingstijden op www.buurtinformatiepunt.nl.   

 

Twee Westlandse stichtingen di... 12-dec-2017    Jaarlijks worden de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen uit... Lees verder 
  Meer nieuws