Zoek binnen Vitis Welzijn

Vitis staat voor u klaar in deze bijzondere Corona-tijden. Wij passen continue onze dienstverlening aan waarbij uw gezondheid en die van onze vrijwilligers en collega's altijd voorop staat! Blijf op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en maatregelen. 

Buurt Informatiepunt Naaldwijk vanaf 15 februari geopend 

Vanaf maandag 15 februari is het Buurt Informtiepunt geopend op maandag en donderdag van 9.00-12.00 uur. Het Buurt Informatiepunt is geopend op afspraak, welke u kunt inplannen via 0174-630358. Kijk voor meer informatie op de pagina van het Buurt Informatiepunt

Plusbus

Vanwege de sneeuwval rijdt de Plusbus tot nader orde niet. 

Mantelzorg tijdens avondklok mogelijk met Eigen verklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Mantelzorgers mogen tijdens deze avondklok over straat om zorg te verlenen die niet kan wachten. Wel is het noodzakelijk dat zij een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Het is hierbij belangrijk dat de zorg die wordt verleend tussen 21.00 en 4.30 uur niet te verschuiven is naar een moment vóór of na de avondklok. Het gaat dus echt om noodzakelijke mantelzorg zoals bijvoorbeeld het naar bed helpen van een ouder op leeftijd die op nog zichzelf woont en dat niet meer alleen kan. Of in het geval van calamiteiten.

meer informatie over de avondklok en mantelzorg 

Aangepaste maatregelen activiteiten en diensten vanaf 15 december 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 december, zijn de maatregelen weer aangepast. Openbare ruimten, zoals bibliotheken, musea, dierentuinen en gemeentenhuizen sluiten haar deuren. 

Voor Vitis Welzijn betekent dit dat de wijkcentra in Westland voor alle reguliere activiteiten gesloten* blijven. De  Buurt Informatiepunten zijn allemaal gesloten. De Plusbus blijft rijden voor de zestigplusser in Westland en Hoek van Holland maar met een maximum van twee passagiers. Wij blijven mooie initiatieven ontwikkelen om verbonden te blijven met u. Op onze website www.vitiswelzijn.nl en via sociale media vindt u altijd precies wat wel mogelijk is.

Ook in de komende maanden zijn wij er voor u! Want wat er ook dicht gaat, ons hart blijft open. Heeft u behoefte aan een luisterd oor neem dan contact op met Vitis Welzijn via 0174-630358.

* Een aantal wijkcentra van Vitis Welzijn zijn ook locaties om bloed te laten prikken. Voor het wel of niet doorgaan van het bloedprikken, kunt u terecht bij de organisaties achter het bloedprikken. 

 

Buurt Informatiepunten zijn gesloten, maar wel bereikbaar

De Buurt Informatiepunten in Westland zijn gesloten naar aanleiding van de maatregelen van 14 december jl. 

Heeft u vragen op het gebied van financien, zorg, welzijn en vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met  Vitis Welzijn via 0174-630358. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden, ook voor een luisterend oor zijn wij bereikbaar. Voor meer informatie over Buurt Informatiepunten, klik hier.

 

Belmaatjes, warm contact met een bekende stem

Maakt u zich ergens zorgen over of voelt u zich soms alleen? Heeft u behoefte aan wat meer contact en zou u wekelijks via de telefoon met een vaste vrijwilliger een fijn praatje willen maken? Een belmaatje staat dan voor u klaar! Het is heel fijn wanneer iemand regelmatig belt voor een praatje en een luisterend oor biedt, een bekende stem waar u een warm contact mee op kunt bouwen.

Een passende vrijwilliger wordt uw vaste belmaatje en zo ontstaat er hopelijk een mooi en waardevol contact. Merkt de vrijwilliger dat u tegen praktische problemen aanloopt die u zelf niet kunt oplossen dan geeft de vrijwilliger, uiteraard in overleg met u, dit door aan Vitis Welzijn en wordt er vanuit Vitis ondersteuning geboden of de weg gewezen naar mogelijke oplossingen.. 

Klik hier om een Belmaatje aan te vragen. 

 

Westlanders helpen elkaar. En wij helpen hen!

Hulp vragen, natuurlijk via Westlandvoorelkaar.nl. We waren al gespecialiseerd in het direct verbinden van hulpvragen aan aanbod. Nieuw is de categorie 'coronahulp'. Kunt u hulp gebruiken? Ga naar de site of bel ons en we helpen u direct verder. Naast dat er een hele mooie beweging ontstaat van vrijwilligers die hulp aan willen bieden komt er steeds meer vraag op gang. Er staan meerdere hulpvragen op. Zo kunnen we mensen ideeën geven over wat voor coronahulp zij kunnen bieden.

Westlandvoorelkaar speelt in op behoefte en organiseert netwerkbijeenkomst
Maatschappelijke organisaties staan allemaal voor de uitdaging, nu hun activiteiten weer stil liggen, hoe zij hun vrijwilligers betrokken houden. Waar lopen ze tegenaan? Waar moeten ze rekening mee houden? En wie heeft de gouden tip? Tijdens het eerste netwerk dinsdag 2 februari gaat Wouter van Alphen, teamcoördinator Vitis Vrijwillige Inzet, met maatschappelijke organisaties in gesprek.
Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst kan via https://www.westlandvoorelkaar.nl/cursusaanbod/2870. De bijeenkomst wordt gegeven via Zoom en is dus gemakkelijk vanuit huis te volgen.

 

De Doing Good Challenge

Iets goeds doen voor een ander
De Doing Good Challenge krijgt een gevolg met Doing Good December. “Vanaf 30 november zetten wij iedere week, tot het einde van het jaar, een bepaalde doelgroep in het zonnetje,” vertelt Wouter van Alphen, team coördinator Vrijwillige Inzet. “Denk hierbij aan ouderen, werkenden, jongeren maar ook mensen die in quarantaine zitten. Wij geven inspiratie over wat je voor deze doelgroep kan doen. Zoals een raamspelletje spelen met iemand in quarantaine, een kerstkaart sturen, kerstverlichting ophangen in iemand zijn voortuin of het doen van een boodschap,” aldus Van Alphen.

Goed gevoel 2021 ingaan?
Met Doing Good December kun je zelf bepalen voor wie je meedoet en wat je doet. Inspiratie voor de acties is te vinden op www.westlandvoorelkaar.nl/doing-good-december.    Aanmelden kan door een whatsapp met “Doing good aan” te sturen naar 06 – 83008574. Heb je een vraag? Bel dan ook even naar 06-83008574

 

Coachies: jongeren coachen jongeren!

In Westland zetten jongeren tussen de 17 en 25 jaar zich in voor andere jongeren die dit nodig hebben.

Zij weten wat je bedoelt, kunnen luisteren en soms net even op een andere manier naar zaken kijken. Als je graag een Coachie wilt, dan wordt je uitgenodigd voor een intake. Na de intake word je gematcht met een coachie die bij jou past, je moet samen echt een klik hebben. Met je coachie maak je afspraken. Hij of zij heeft regelmatig contact met je, via de ap, mail of telefonisch. Zo heb je altijd iemand achter de hand om even mee te sparren.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van (of je zelf aanmelden als) een Coachie!

 

Soeper! Soep voor Buurtrestaurant Bijmekaar

De Participatie Keuken zet zich in voor kwetsbare groepen in de regio Haaglanden. Dat doen ze momenteel voornamelijk door elke week gezonde maaltijden te bereiden en bezorgen. Zij heeft de samenwerking met Vitis Welzijn gezocht. In de keuken van Villa Ockenburgh, waar Karin Zwinkels voorzitter is, hebben vrijwilligers soep gemaakt voor de vaste gasten van het Buurtrestaurant Bijmekaar. 

Twee Sociaal Makelaars hebben de soep opgehaald en in samenwerking met vrijwilligers uitgedeeld in Westland! Een welkome verassing voor de gasten.

 

Communicatie vanuit de overheid

Vanuit de Rijksoverheid komt er dagelijks behoorlijk wat informatie over alle coronamaatregelen en besmettingen op ons af. Deze informatie is niet voor iedereen duidelijk en begrijpbaar. Via onderstaande linkjes vindt u de informatie in duidelijk taal of in een andere taal. 

Vertalingen: www.rijksoverheid.nl/communicatie-anderstalig

Eenvoudige taal: www.rijksoverheid.nl/corona-eenvoudig  

Liesbeth Koornneef

Liesbeth Koornneef

Directeur / bestuurder Stel hier uw vraag