Zoek binnen Vitis Welzijn

Vitis staat voor u klaar in deze bijzondere Corona-tijden. Wij passen continue onze dienstverlening aan waarbij uw gezondheid en die van onze vrijwilligers en collega's altijd voorop staat! Blijf op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en maatregelen. 

Update coronamaatregelen

15 januari 2022

Versoepelingen in de wijkcentra

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdagavond 14 januari waar het kabinet een aantal versoepelingen heeft aangekondigd, gaan ook in de wijkcentra van Vitis Welzijn in Westland vanaf maandag 17 januari weer een aantal van de reguliere activiteiten van start (deze activiteiten vindt u  vanaf 17 januari ook weer op onze website). Dat is goed nieuws voor alle mensen die zo dankbaar gebruik maken van de activiteiten en ontmoetingsmomenten. Bij deze activiteiten die vanaf komende week weer worden aangeboden, geldt als belangrijke voorwaarde dat 1,5 meter afstand gehouden wordt. Dit betekent dat het aantal bezoekers per activiteit nog beperkt is. De coördinator van het wijkcentrum kan aangeven hoeveel mensen in de ruimte van het wijkcentrum maximaal mogelijk zijn met inachtneming van de 1,5 meter. Voor alle activiteiten in de wijkcentra geldt geen CoronaToegangsBewijs (QR-code).

Kaartactiviteiten nog niet van start
Wat betreft de kaartactiviteiten zoals klaverjassen, bridgen, jokeren, mahong wachten we eerst het advies af van de verschillende bonden zoals bijvoorbeeld de bridgebond zodat we ook deze activiteiten verantwoord kunnen organiseren. Dus deze activiteiten worden vanaf maandag 17 januari nog niet aangeboden in de wijkcentra. We hopen uiteraard zo snel mogelijk hierover duidelijkheid te kunnen geven.

Basisregels goed in acht nemen
Tijdens de persconferentie werd aangegeven dat de besmettingen in de komende weken nog kunnen toenemen. Daarom benadrukken we dat het van groot belang is voor ieders gezondheid dat iedereen de basisregels goed in acht neemt. We doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid om deze basisregels nauwkeurig na te leven. Deze basisregels zijn:

• Was vaak en goed uw handen.
• Houd 1,5 meter afstand.
• Draag een mondkapje (geen mondkapje van stof) bij binnenkomst/verlaten van het wijkcentrum (op uw stoel mag het mondkapje weer af en tijdens sportactiviteiten)
• Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen bij de GGD of doe een zelftest. Ook als u al gevaccineerd bent.
• Zorg voor voldoende frisse lucht.

De Vereeniging

De Vereeniging is tijdelijk gesloten.

Buurt Informatiepunten 

Het Buurt Informatiepunt in Naaldwijk open op afspraak. Inwoners kunnen een afspraak maken door te bellen naar Vitis via 0174 - 630358 of een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De andere Buurt Informatiepunten in De Lier, Wateringen, ’s-Gravenzande, Honselersdijk, Kwintsheul, Monster, Poeldijk en Naaldwijk blijven open op inloop. Lees verder voor de actuele openingstijden en adressen.

 

Westlanders helpen elkaar. En wij helpen hen!

Hulp vragen, natuurlijk via Westlandvoorelkaar.nl. We waren al gespecialiseerd in het direct verbinden van hulpvragen aan aanbod. Nieuw is de categorie 'coronahulp'. Kunt u hulp gebruiken? Ga naar de site of bel ons en we helpen u direct verder. Naast dat er een hele mooie beweging ontstaat van vrijwilligers die hulp aan willen bieden komt er steeds meer vraag op gang. Er staan meerdere hulpvragen op. Zo kunnen we mensen ideeën geven over wat voor coronahulp zij kunnen bieden.  

 

Communicatie vanuit de overheid

Vanuit de Rijksoverheid komt er dagelijks behoorlijk wat informatie over alle coronamaatregelen en besmettingen op ons af. Deze informatie is niet voor iedereen duidelijk en begrijpbaar. Via onderstaande linkjes vindt u de informatie in duidelijk taal of in een andere taal. 

Vertalingen: www.rijksoverheid.nl/communicatie-anderstalig

Eenvoudige taal: www.rijksoverheid.nl/corona-eenvoudig    

Plusbussen rijden

De Plusbus rijdt op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, maar niet tijdens het weekend of op feestdagen. De gehele organisatie van Plusbus is in handen van vrijwilligers en werkt zelfstandig onder de vlag van de Vitis Welzijn. Voor het maken van een afspraak kunt u tussen 9.00-14.00 uur bellen naar 0174 - 444221.

Klik voor meer info 

Coachies: jongeren coachen jongeren!

In Westland zetten jongeren tussen de 17 en 25 jaar zich in voor andere jongeren die dit nodig hebben.

Zij weten wat je bedoelt, kunnen luisteren en soms net even op een andere manier naar zaken kijken. Als je graag een Coachie wilt, dan wordt je uitgenodigd voor een intake. Na de intake word je gematcht met een coachie die bij jou past, je moet samen echt een klik hebben. Met je coachie maak je afspraken. Hij of zij heeft regelmatig contact met je, via de ap, mail of telefonisch. Zo heb je altijd iemand achter de hand om even mee te sparren.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van (of je zelf aanmelden als) een Coachie!

 

Belmaatjes, warm contact met een bekende stem

Maakt u zich ergens zorgen over of voelt u zich soms alleen? Heeft u behoefte aan wat meer contact en zou u wekelijks via de telefoon met een vaste vrijwilliger een fijn praatje willen maken? Een belmaatje staat dan voor u klaar! Het is heel fijn wanneer iemand regelmatig belt voor een praatje en een luisterend oor biedt, een bekende stem waar u een warm contact mee op kunt bouwen.

Een passende vrijwilliger wordt uw vaste belmaatje en zo ontstaat er hopelijk een mooi en waardevol contact. Merkt de vrijwilliger dat u tegen praktische problemen aanloopt die u zelf niet kunt oplossen dan geeft de vrijwilliger, uiteraard in overleg met u, dit door aan Vitis Welzijn en wordt er vanuit Vitis ondersteuning geboden of de weg gewezen naar mogelijke oplossingen.. 

Klik hier om een Belmaatje aan te vragen.  

 

Liesbeth Koornneef

Liesbeth Koornneef

Directeur / bestuurder Stel hier uw vraag