Zoek binnen Vitis Welzijn

Vitis staat voor u klaar in deze bijzondere Corona-tijden. Wij passen continue onze dienstverlening aan waarbij uw gezondheid en die van onze vrijwilligers en collega's altijd voorop staat! Blijf op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en maatregelen. 

Buurt Informatiepunten weer open vanaf 26 mei 

Vanaf woensdag 26 mei zijn de Buurt Informatiepunten in Westland weer open. Inwoners met vragen over financiën, zorg, welzijn en vrijwilligerswerk kunnen terecht bij een van de Buurt Informatiepunten in De Lier, Wateringen, ’s-Gravenzande, Honselersdijk, Kwintsheul, Monster, Poeldijk en Naaldwijk. Kijk voor meer informatie op de pagina van het Buurt Informatiepunt

Plusbussen rijden

De Plusbus rijdt op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, maar niet tijdens het weekend of op feestdagen. De gehele organisatie van Plusbus is in handen van vrijwilligers en werkt zelfstandig onder de vlag van de Vitis Welzijn. Voor het maken van een afspraak kunt u tussen 9.00-14.00 uur bellen naar 0174 - 444221.

Klik voor meer info

Aangepaste maatregelen activiteiten en diensten vanaf 15 december 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 december, zijn de maatregelen weer aangepast. Openbare ruimten, zoals bibliotheken, musea, dierentuinen en gemeentenhuizen sluiten haar deuren. 

Voor Vitis Welzijn betekent dit dat de wijkcentra in Westland voor alle reguliere activiteiten gesloten* blijven.De Plusbus blijft rijden voor de zestigplusser in Westland en Hoek van Holland maar met een maximum van twee passagiers. Wij blijven mooie initiatieven ontwikkelen om verbonden te blijven met u. Op onze website www.vitiswelzijn.nl en via sociale media vindt u altijd precies wat wel mogelijk is.

Ook in de komende maanden zijn wij er voor u! Want wat er ook dicht gaat, ons hart blijft open. Heeft u behoefte aan een luisterd oor neem dan contact op met Vitis Welzijn via 0174-630358.

* Een aantal wijkcentra van Vitis Welzijn zijn ook locaties om bloed te laten prikken. Voor het wel of niet doorgaan van het bloedprikken, kunt u terecht bij de organisaties achter het bloedprikken. 

 

Belmaatjes, warm contact met een bekende stem

Maakt u zich ergens zorgen over of voelt u zich soms alleen? Heeft u behoefte aan wat meer contact en zou u wekelijks via de telefoon met een vaste vrijwilliger een fijn praatje willen maken? Een belmaatje staat dan voor u klaar! Het is heel fijn wanneer iemand regelmatig belt voor een praatje en een luisterend oor biedt, een bekende stem waar u een warm contact mee op kunt bouwen.

Een passende vrijwilliger wordt uw vaste belmaatje en zo ontstaat er hopelijk een mooi en waardevol contact. Merkt de vrijwilliger dat u tegen praktische problemen aanloopt die u zelf niet kunt oplossen dan geeft de vrijwilliger, uiteraard in overleg met u, dit door aan Vitis Welzijn en wordt er vanuit Vitis ondersteuning geboden of de weg gewezen naar mogelijke oplossingen.. 

Klik hier om een Belmaatje aan te vragen. 

 

Westlanders helpen elkaar. En wij helpen hen!

Hulp vragen, natuurlijk via Westlandvoorelkaar.nl. We waren al gespecialiseerd in het direct verbinden van hulpvragen aan aanbod. Nieuw is de categorie 'coronahulp'. Kunt u hulp gebruiken? Ga naar de site of bel ons en we helpen u direct verder. Naast dat er een hele mooie beweging ontstaat van vrijwilligers die hulp aan willen bieden komt er steeds meer vraag op gang. Er staan meerdere hulpvragen op. Zo kunnen we mensen ideeën geven over wat voor coronahulp zij kunnen bieden.  

 

Coachies: jongeren coachen jongeren!

In Westland zetten jongeren tussen de 17 en 25 jaar zich in voor andere jongeren die dit nodig hebben.

Zij weten wat je bedoelt, kunnen luisteren en soms net even op een andere manier naar zaken kijken. Als je graag een Coachie wilt, dan wordt je uitgenodigd voor een intake. Na de intake word je gematcht met een coachie die bij jou past, je moet samen echt een klik hebben. Met je coachie maak je afspraken. Hij of zij heeft regelmatig contact met je, via de ap, mail of telefonisch. Zo heb je altijd iemand achter de hand om even mee te sparren.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van (of je zelf aanmelden als) een Coachie!

 

Communicatie vanuit de overheid

Vanuit de Rijksoverheid komt er dagelijks behoorlijk wat informatie over alle coronamaatregelen en besmettingen op ons af. Deze informatie is niet voor iedereen duidelijk en begrijpbaar. Via onderstaande linkjes vindt u de informatie in duidelijk taal of in een andere taal. 

Vertalingen: www.rijksoverheid.nl/communicatie-anderstalig

Eenvoudige taal: www.rijksoverheid.nl/corona-eenvoudig  

Liesbeth Koornneef

Liesbeth Koornneef

Directeur / bestuurder Stel hier uw vraag