Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Voorkómen van problemen door het vergroten van weerbaarheid. Dat is het doel van ons aanbod aan cursussen & lotgenotencontact.

Door een cursus of training worden vaardigheden geleerd om de eigen weerbaarheid te vergroten en beter om te gaan met zaken als echtscheiding, rouw, pesten, relaties, opvoeding of omgaan met geld.

Wij bieden online cursussen aan voor volwassen, mensen met een beperking en kinderen.

Training: Hoe word ik de beste versie van mijzelf? 

Heb je in deze periode ook tijd over? Tijd voor klusjes, tijd voor tuinieren en tijd voor jezelf! Tijd om te ontdekken wat jij echt leuk vindt om te doen. Ga zelfstandig of met een coach aan de slag om te ontdekken waar jij energie van krijgt!

Meer informatie & aanmelden

Cursus: Assertiviteit

Vind jij het moeilijk om te kiezen wat voor jou goed is? Durf jij geen NEE te zeggen? Vind je het moeilijk om commentaar te geven? Dan is de cursus Assertiviteit iets voor jou! De cursus bestaat uit 6 avonden en start op dinsdag 7 juli 2020 in Naaldwijk. 

Meer informatie & aanmelden

Training: Ik voel mij zo verdomd alleen

Voel jij je ook zo alleen? Heb jij er ook zo'n last van? Vraag jij je ook weleens af hoe je de dag door moet komen? Ga zelfstandig, met een coach of in een groep aan de slag met praktische tips en opdrachten om je weer beter te voelen.

Meer informatie & aanmelden

Sociale weerbaarheidstrainingen voor kinderen uit groep 8

Vindt jouw kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen, om anderen duidelijk te maken dat hij/zij iets niet wil, of begint je kind als hij/zij kwaad is direct om zich heen te slaan? De sociale weerbaarheidstraining biedt dan zeker handvatten! De training is te volgen op dinsdagavond of donderdagochtend.

Meer informatie & aanmelden

Proud @ Me, myself & I

Ben jij een jongere die zijn zelfvertrouwen wil vergroten. Met deze training vergroot je het inzicht in jezelf. Je krijgt verwachtingen helder en de omgang met jezelf, vrienden en ouders. Daarnaast hebben we het over groepsdruk, wat moet je ermee? Nee zeggen en keuzes maken. Verkering en nu... Wat wil ik, nu? Social media, verslavend? Hoezo dan?

Meer informatie & aanmelden

Administratie op orde

Ben je door de coronacrisis in financiele problemen gekomen? Kun je wel wat hulp gebruiken om jouw administratie weer op orde te krijgen? Vind je het lastig om overzicht te houden in de berg aan papieren en facturen? Meld je dan aan voor de gratis training ' administratie op orde' welke start op donderdag 9 juli 2020.

Meer informatie & aanmelden

Peuter in zicht

Wat doe je als je kind een driftbui heeft, niet wil eten, niet luistert of andere kinderen slaat. In de cursus peuter in zicht krijg je advies en tips over de ontwikkeling en opvoeding van uw peuter om je zelfvertrouwen als ouder te vergroten.

Meer informatie & aanmelden

Op afstand en toch met elkaar

Wat doet de (verplichte) afstand met jou? Voel je je wel eens alleen? Voel je je gespannen? Heb je soms nauwelijks energie om dingen te doen? Weet je überhaupt nog leuke dingen te doen? Meld je aan en vind antwoorden over jezef en krijg handvaten hoe je met deze onzekere tijd om kunt gaan. 

Meer informatie & aanmelden

Training Gewoon Doen

Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, kijken we waar je invloed op hebt en maken we een plan! 

Meer informatie & aanmelden

Opvoedondersteuning - voor vrijwilligers

Ben jij op zoek naar een uitdagende vrijwilligers functie? Een functie waarbij je veel leert en veel kunt betekenen voor nieuwkomers gezinnen in Westland? Meld je dan aan voor deze training en krijg in vier dagdelen alle tips en tricks mee om deze gezinnen te helpen. 

Meer informatie & aanmelden