In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, zijn er wijzigingen in onze beschikbaarheid en dienstverlening. Lees het hier
Zoek binnen Vitis Welzijn

In Westland voelt ruim 41% van de mensen zich eenzaam en 8% voelt zich ernstig eenzaam. Door het coronavirus bestaat de kans dat nóg meer mensen met eenzaamheid te maken krijgen. Wilt u hen, juist nu, beter helpen? Doe dan donderdag 11 juni 2020 van 10.00 tot 12.00 uur mee aan de kosteloze online workshop ‘Ondersteunen bij eenzaamheid in tijden van corona’. 

Meer eenzaamheid

Corona en eenzaamheid gaan hand in hand. Door minder contact kunnen meer mensen in Westland (ernstig) eenzaam worden. Denk aan mensen die niet digitaal vaardig zijn, hun baan verliezen, geen vrijwilligerswerk meer kunnen doen, geen bezoek meer krijgen, geen dag invulling meer hebben, somber worden, de grip op het leven verliezen of hun vrienden missen. Jong en oud, want eenzaamheid raakt iedereen.

Workshop voor ondersteuning

Omdat het nu extra belangrijk is, bieden Vitis Welzijn en de gemeente Westland een workshop over eenzaamheid aan, speciaal gericht op het ondersteunen van mensen in deze uitdagende tijd. Een belangrijk deel van de workshop gaat dan ook over de vraag: hoe kunt u mensen die (mogelijk) eenzaam zijn helpen in de 1,5 metersamenleving?

Van kennis tot actie

Nancy van der Zeijden en Pleun Snel van Vitis Welzijn verzorgen de workshop. Samen met u staan ze stil bij de huidige situatie en gaan ze in op verschillende vormen en oorzaken van eenzaamheid. Ook komt aan bod hoe u eenzaamheid kunt signaleren en bespreken.

Voor iedereen die wil helpen tegen eenzaamheid

De workshop is bedoeld voor iedere betrokken inwoner, vrijwilliger en professional die zich zorgen maakt over (mogelijke) eenzaamheid in onze gemeente en wil helpen eenzaamheid bij anderen te voorkomen of tegen te gaan.

Praktische informatie

Data: donderdag 11 juni 2020
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: thuis of werkplek vanaf je PC, smartphone of tablet

De workshop vraagt geen voorbereiding en is voor u kosteloos.  Aanmelden kan via onderstaand button tot uiterlijk 29 mei 2020. De workshop  organiseren we via Zoom. Met Zoom kunt u videobellen met meerdere personen tegelijk. U zit dus in een groep bij elkaar maar dan vanuit uw eigen huis vanachter uw laptop, tablet of smartphone. Wanneer u zich aanmeldt, leggen wij graag uit hoe dit videobellen in zijn werk gaat. Hier vindt u alvast de instructie voor beeldbellen met Zoom.

Wilt u vooraf meer weten, komt u er niet uit of hebt u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?  Neem dan contact op met Vitis Welzijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag ook hierbij uw telefoonnummer vermelden. Of bel naar 0174 – 630358 en vraag naar de sociaal werker.

Direct aanmelden

Meld u aan voor deze workshop

Vul hier je naam in

Vul uw organisatie in

Vul hier je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Vul hier je bericht in in

Vink aan indien u dit wilt

Ga eerst akkoord

Ongeldige invoer