Zoek binnen Vitis Welzijn

De winnaars WestlandHart 2021 zijn bekend: Groente & Fruit Brigade wint de Juryprijs en Stichting Myosotis Westland de publieksprijs.

Winnaars WestlandHart 2021 bekend

Juryprijs voor de Groente & Fruitbrigade

Westlandhart2021 juryprijs Groente en Fruitbrigade

De Groente & Fruitbrigade wint de juryprijs. Zij redden iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze buitenbeentjes en overschotten verspreiden zij dan naar alle voedselbanken in Nederland. Eerst controleert een grote groep vrijwilligers de producten voor zij ervoor zorgen dat het op de juiste plek komt. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks een portie verse (Westlandse) groente en fruit uitdelen aan hun klanten. Het is een mooi en duurzaam initiatief door Westlanders.

Wethouder Sociaal Domein Barend Rombout: “Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ze verrichten belangrijk werk voor Westlandse inwoners. Dat bewonder en waardeer ik. De Groente en Fruitbrigade is een mooi idee, een goed voorbeeld van samenwerken en ook nog eens duurzaam ondernemen. Het is fijn dat mensen met weinig geld toch nog kunnen genieten van groente en fruit.”

Publieksprijs voor Stichting Myosotis Westland

Westlandhart2021 publieksprijs Stichting Myosotis

Naast de juryprijs van het WestlandHart is ook de publieksprijs toegekend. Burgemeester Bouke Arends reikte deze uit aan de vrijwilligers van Stichting Myosotis Westland. Zij organiseren en begeleiden activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking.

Burgemeester Bouke Arends: “We willen graag dat iedere inwoner van Westland mee kan doen aan het dagelijks leven. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Het werk van Stichting Myosotis is hartverwarmend. Iedereen werkt hard om inwoners met een beperking een leuke middag of uitje te bieden. Hoewel we vier prachtige genomineerden hadden, snap ik goed waarom zoveel inwoners op Stichting Myosotis Westland hebben gestemd.” 

Westlandhart

Er komen maximaal vier genomineerde organisaties per jaar in aanmerking voor een bedrag van €2.500,-. Dit jaar waren de 4 genomineerden: De Groente & Fruit Brigade, Stichting Myosotis Westland, Stichting De Westlandse Ride en SchuldHulpMaatje Westland. Uit deze vier organisaties zijn de winnaars gekozen. De organisaties kunnen maar eenmaal in de vijf jaar genomineerd worden. Hierdoor krijgen de vele vrijwilligersorganisaties die in Westland actief zijn gelijke kansen om te winnen. Begin 2023 kunnen vrijwilligersorganisaties weer aangemeld worden voor een nominatie voor het WestlandHart.

Kijk voor meer informatie op westlandhart.nl.