Zoek binnen Vitis Welzijn

Donderdag 13 februari hebben 175 senioren en vrijwilligers genoten van het repertoire van het koor de Waterlanders in De Kiem in ’s – Gravenzande. Deze mooie dag was mogelijk door een samenwerking tussen De Vereeniging en Stichting Vier het Leven. Beide initiatieven die het gemeenschappelijk doel nastreven om senioren (weer) te laten genieten van mooie belevenissen.

Muziek en nostalgie zorgden voor mooie ontmoetingen

Na een warm ontvangst met koffie of thee en een lekkernij konden de senioren genieten van het repertoire van het koor de Waterlanders, dat bestaat uit meer dan 90 liedjes met een lach en een traan, maar vooral liedjes die iedereen kon meezingen. Van ouderwetse tranentrekkers, smartlappen, zeemansliedjes tot eigentijdse meezingers en ook gevoelige luisterliedjes. In de pauze werden vervlogen tijden herbeleefd door de prachtige fotopresentatie van Nostalgisch Westland. Na afloop van het concert konden de gasten genieten van een heerlijke broodjeslunch. Dit fantastische initiatief is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Regeling Kleine Culturele Initiatieven (Westland Cultuurweb), Stichting Kringloop Maasdijk en De Vereeniging. Naast deze gezamenlijke activiteit organiseren De Vereeniging en Stichting Vier het Leven gedurende het gehele jaar verschillende activiteiten voor senioren.

De Vereeniging: voor ondernemende senioren

Woont u in Westland en wilt u gezellig samen actief bezig zijn met anderen? Bij De Vereeniging ontmoet u mensen die net als u behoefte hebben aan gezelschap in een vertrouwde sfeer, zodat u samen leuke activiteiten kunt ondernemen. Het aanbod van de activiteiten varieert van creatieve workshops tot lezingen, en van buitenexcursies tot spelletjes. Kortom: bijna alles is mogelijk bij De Vereeniging. Komt u bij ons langs om kennis te maken? U bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie en de locaties op www.devereenigingwestland.nl. Bellen kan natuurlijk ook, 0174 – 630358.

Vier het Leven: samen uit, samen genieten

Bent u op leeftijd, en wilt u zich ook weer verbonden voelen met het leven? Dan is Vier het Leven misschien iets voor u! Door de inzet van vele vrijwilligers laat de stichting Vier het Leven senioren genieten van culturele activiteiten. De senioren worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met andere gasten genieten zij van een mooie middag/ avond uit. Na afloop worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht. Het programma en meer informatie kunt u vinden op www.4hetleven.nl. Of u kunt bellen met het landelijke telefoonnummer 035 - 5245156.

 

 

Esther Vreugdenhil

Esther Vreugdenhil

Teamcoördinator De Vereeniging Stel hier uw vraag