Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor het Informatief Huisbezoek 2021. Aan alle inwoners van Westland die in 2021 de leeftijd van 80, 85, 90, 95 jaar of hoger bereiken, wordt de gelegenheid aangeboden om een huisbezoek van een vrijwilliger te krijgen. Tijdens dit huisbezoek bespreekt de vrijwilliger van Vitis Welzijn aan de hand van een vragenlijst verschillende onderwerpen die te maken hebben met de zelfredzaamheid van de senior. U kunt hierbij denken aan vragen die gaan over wonen, zorg, welzijn, mobiliteit, financiën en veiligheid.

Wat houdt het Informatief Huisbezoek in?

Als vrijwilliger vragen wij u om in totaal 15 huisbezoeken te doen in de periode maart tot en met november 2021. Uiteraard houden we daarbij rekening met de geldende coronamaatregelen. De senioren ontvangen een brief van Vitis Welzijn met informatie over het huisbezoek en hoe zij gebruik kunnen maken van dit aanbod. U maakt zelf de afspraak met de senior voor het bezoek. Aan de hand van een vragenlijst voert u een gesprek van circa een uur tot anderhalf uur. Tijdens het gesprek vraagt u uitgebreid naar de woon- en leefsituatie van de senioren, informeert u waar en voor welke voorziening zij bij wie terecht kunnen en luistert u naar de persoonlijke behoeften.

Als vrijwilliger van het Informatief Huisbezoek wordt u goed begeleid door de welzijnsadviseurs van Vitis Welzijn. Ter voorbereiding krijgt u een instructie met uitleg van de werkzaamheden. U ontvangt dan de benodigde informatie, materialen en een lijst van de te bezoeken mensen.

Wanneer past deze functie bij u?

Heeft u interesse in het welzijn van de ander én affiniteit met de doelgroep senioren? Vindt u het leuk om zelfstandig te werken en op de tijden die u schikt zelf de afspraken in te plannen? Bent u goed in staat om een gesprek aan te gaan waarbij de ander centraal staat, te luisteren, door te vragen én de situatie van de ander goed in te voelen, dan zijn wij op zoek naar u! Door middel van een goede instructie én een startmoment zorgen wij er voor dat u met voldoende bagage de gesprekken aan kunt gaan.

Herkent u zichzelf hierin en voelt u zich enthousiast, neem dan contact op met David van Beekum, welzijnsadviseur Vitis Welzijn, via 06 - 83717499 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kun ook altijd bellen naar Vitis Welzijn via 0174 – 630358. 

David van Beekum

David van Beekum

Welzijnsadviseur Stel hier uw vraag