Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Ondanks deze tijden waarin we weinig in elkaars nabijheid staan, hebben we juist op dit gebied toch nieuws! Het unieke project Vrijwillig Traineeship voor Westlandse jongeren (16 tot 27 jaar) is een succes en wordt daarom verlengd met twee jaar. En spreidt haar vleugels uit over Nederland!

In de afgelopen anderhalf jaar zijn 31 jongeren bij drie verschillende maatschappelijke organisaties aan de slag gegaan. Van deze jongeren blijft ruim 30% vrijwilligerswerk doen. Daarnaast zijn meerdere deelnemers doorgestroomd naar een betaalde baan en volgden de deelnemers verschillende cursussen. Hiermee zijn de vooraf gestelde ambities van het proeftuinproject van ZonMw ruimschoots gehaald! Reden voor ZonMw, de organisatie achter de Maatschappelijke Diensttijd, om de subsidie met twee jaar te verlengen.

Start per 1 mei 2020

Vitis Welzijn heeft juist in deze tijd het motto: ‘wat er ook dicht gaat, ons hart blijft open’. Een gekke tijd om te starten omdat heel de wereld op zijn kop staat maar ook juist een mooie tijd omdat er nu heel veel jongeren zijn die iets voor een ander willen doen. We gaan hier op een goede manier gebruik van maken bij de start van ons mooie project! Want ook nú kunnen jongeren iets goeds doen voor een ander! Daarom gaan we (vooralsnog) uit van de volgende startdatum: per 1 mei 2020 starten de jongeren eerst ‘coronaproof’. Want ondanks (en misschien wel zéker) in deze coronasituatie, kunnen de organisaties de hulp van trainees goed gebruiken. Zodra de situatie rondom het coronavirus het toelaat, gaan de jongeren alsnog fysiek bij de organisaties aan de slag.

Landelijke uitrol

Naast het Westlandse project, helpt Vitis Welzijn de komende twee jaar andere (welzijns)organisaties in Nederland om het Vrijwillig Traineeship in hun regio op te zetten. “Een mooie kans om de succesfactoren over te brengen en nog meer jongeren te activeren om vrijwilligerswerk te doen”, aldus Manon Zwinkels, projectmanager Vrijwillig Traineeship bij Vitis Welzijn. 

Vrijwillig Traineeship

Het Vrijwillig Traineeship in gemeente Westland is 1 september 2018 van start gegaan. Dit project was een proeftuin van de Maatschappelijke Diensttijd. Het Vrijwillig Traineeship heeft als doel jongeren maatschappelijk te betrekken en te motiveren om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast worden de trainees gestimuleerd zichzelf tijdens het Traineeship te ontwikkelen. Een ander doel is het jongerenproof maken van de maatschappelijke organisaties.

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud en wil je ook meedoen aan het Vrijwillig Traineeship? Neem dan contact op met Manon Zwinkels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 - 38602055 of kijk op www.vrijwilligtraineeship.nl.

Lees hier de ervaringen van een Vrijwillig Trainee!

Doe iets voor een ander Word Vrijwillig Trainee!
Manon Zwinkels

Manon Zwinkels

Consulent vrijwillige inzet Stel hier uw vraag