Zoek binnen Vitis Welzijn

Westlandse muzikale broers Younes en Braihim beelden hun gevoel uit in muziek

Westland, 3 juni 2021 –  Vanaf vandaag is de nieuwe videoclip ‘Jij alleen’ te zien en horen. Een mooi initiatief van de jongerenraad, leerlingenraad, Eén tegen Eenzaamheid Westland en de Westlandse zanger Younes met zijn broer Braihim van music label De Formule. Eenzaamheid onder jongeren is een fenomeen dat nog niet zo bekend is. Daar moet deze clip verandering in brengen, prachtig gemaakt en in beeld gebracht door ‘de Formule’. Vitis Welzijn staat klaar om jongeren die zich eenzaam voelen te helpen.

We zien een jonge gekleurde creatieveling. Hij wordt op school gepest en buitengesloten, omdat hij anders is dan de rest. Het is zijn droom om een beroemde rapper te worden, maar er is niemand die in hem gelooft. Hij geeft niet op en uiteindelijk steelt hij de show tijdens een talentenjacht en is hij de koning van de school. Een van de aansprekende verhaallijnen die in de clip ‘Jij alleen’ wordt uitgebeeld. Herkenbaar, eigentijds en uit het leven gegrepen.

Younes Mohcin: “Deze tijd heeft ons allemaal geraakt. Vele mensen ervaren gevoelens van eenzaamheid, en ik merk dat dat ook onder jongeren veel meer gebeurt dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Dagenlang op je kamer gamen, lezen en jezelf bezighouden gaat je echt niet in de koude kleren zitten. Mijn broer en ik wilden dit uitbeelden, laten zien, zodat we weer wat meer op elkaar gaan letten”. Bij het lanceren van de clip start ook een challenge: jongeren worden uitgedaagd hun gevoelens in een eigen song te verwoorden, de winnaar mag zijn creatie professioneel opnemen.

Vitis Welzijn biedt ondersteuning bij het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Iedereen is uniek en heeft een andere behoefte om eenzame gevoelens aan te pakken. Daarvoor wordt het Signaalpunt Eenzaamheid opgericht, dat op dit moment al bereikbaar is voor jongeren. De informatie is te vinden op www.signaalpuntwestland.nl. Over enkele weken volgt een campagne die de aandacht op het signaalpunt zal vestigen.

Bekijk hier de videoclip!

 

Of luister m hier op Spotify