Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

In heel Nederland worden de maatregelen langzaam steeds meer versoepeld. Ook onze diensten en activiteiten pakken we waar mogelijk weer  voorzichtig op. Alle wijkcentra en de meeste Buurt Informatiepunten zijn weer open. Uw gezondheid en die van onze vrijwilligers en collega's staan natuurlijk altijd voorop! 

Versoepeling maatregelen activiteiten en diensten vanaf 1 juli

In Nederland vinden vanaf 1 juli meer versoepelingen plaats van diverse corona maatregelen. Dat geldt ook voor een de activiteiten en diensten van Vitis Welzijn. Middels een routekaart kijken wij naar alle diensten en activiteiten om op die manier de juiste stappen, op het juiste moment te zetten. De veiligheid van inwoners, vrijwilligers en medewerkers blijft uiteraard altijd voorop staan. Per 1 juli zijn al onze wijkcentra in Westland open met een heel beperkt aanbod van diensten. Daarnaast kunt u terecht voor vragen over wonen, zorg, welzijn, financien en vrijwilligerswerk bij de Buurt Informatiepunten in Naaldwijk, Wateringen, 's-Gravenzande, De Lier en Monster.

Let op: er gelden extra regels:

Aanmelden is verplicht! Geef uw komst alstublief van te voren aan bij uw activiteitenbegeleider, of de coördinator van het wijkcentrum.
Heeft u klachten? Blijf thuis!
In onderstaand filmpje kunt u alle regels nog eens rustig terugkijken, natuurlijk kunt u ons ook altijd even bellen met uw vraag. 

VitisOnline.nl

Een gevarieerd programma voor thuis, te vinden op onze nieuwe website VitisOnline.nl. Behalve natuurlijk het terugkijken van onze tv-programma’s kan men kiezen uit een gevarieerd muziek- en cultureel aanbod, online documentaires over Westland, vele sport- en beweegprogramma’s en een interessante interactieve selectie van Bibliotheek Westland. Dagelijks neemt het aanbod nog toe. 

Vitis vrijwilligers actief in coronatijd

In coronatijd staan de vrijwilligers van Vitis niet stil, maar staan nog steeds klaar voor een ander. De Vitis vrijwilligers blijven zich onvoorwaardelijk inzetten! De vrijwilligers bieden bijvoorbeeld telefonische begeleiding bij de Wooncoach, Buurtbemiddeling en Thuisadministratie. Vele vrijwilligers hebben zich aangemeld als Belmaatje en jongeren gaan als Vrijwillig Trainee 'coronaproof' aan de slag! We delen graag wat verhalen van Vitis vrijwilligers in coronatijd.

Westlanders helpen elkaar. En wij helpen hen!

Coronahulp, natuurlijk via Westlandvoorelkaar.nl. We waren al gespecialiseerd in het direct verbinden van hulpvragen aan aanbod. Nieuw is de categorie 'coronahulp'. Kunt u hulp gebruiken? Ga naar de site of bel ons en we helpen u direct verder. Naast dat er een hele mooie beweging ontstaat van vrijwilligers die hulp aan willen bieden komt er steeds meer vraag op gang. Er staan meerdere hulpvragen op. Zo kunnen we mensen ideeën geven over wat voor coronahulp zij kunnen bieden.

Mensen laten zich zien, zoals bijvoorbeeld de site Coronahulpwestland.nl. Wij ondersteunen deze initiatieven van harte en delen onze kennis en ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk, steun, maar óók veiligheid!

Wil jij ook steun bij jouw initiatief in de buurt?

Onze sociaal makelaars staan voor je klaar. Zij weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn wij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Wij weten de weg, werken veel samen, en stimuleren iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Wij nemen het daarbij niet over, we gaan voor samenwerking. Tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Liesbeth Koornneef

Liesbeth Koornneef

Directeur / bestuurder Stel hier uw vraag