Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Sinds dit jaar is Kunstkracht 55+ er voor elke senior in Westland die graag creatief is, zijn of haar talent wil ontdekken, of gewoonweg eens iets anders wil proberen! Dans, theater, tekenen, schilderen, boetseren, djembé, zang, fotografie en dichtkunst: al deze lessen worden verzorgd door professionele kunstdocenten in het project van Westland Cultuurweb.

Nu ook voor ouderen thúis

“Kunstkracht 55+ bestaat al vier jaar en is een groot succes binnen de Westlandse verzorgings- en verpleeghuizen”, aldus Wendy van Es, programmaleider participatie van Cultuurweb. “Samen met Careyn, Pieter van Foreest, Vitis en De Vereeniging zorgen we er nu voor dat ook steeds meer thuiswonende ouderen aan lessen mee kunnen gaan doen.” Want daar is Kunstkracht 55+ voor bedoeld: actíef meedoen aan kunst. “Naar eigen kunnen natuurlijk. Maar de kunstdocenten proberen wel echt het onderste aan creativiteit bij de deelnemers naar boven te halen. We denken in mogelijkheden en niet in beperkingen!”

Gratis korte leuke lessen online

Voor 2020 staan meerdere projecten gepland waar zelfstandig wonende ouderen aan mee kunnen doen. “Door de maatregelen omtrent het coronavirus moeten we het wel anders invullen op dit moment”, aldus Van Es. “Activiteiten organiseren op locatie en voor wat grotere groepjes kan nu niet. Dus hebben we de kunstdocenten gevraagd om korte lessen te maken waaraan iedereen vanuit de huiskamer mee kan doen. Alle filmpjes staan op YouTube en zijn voor iedereen beschikbaar. Er wordt gedanst, geschilderd, geboetseerd, er is zelfs kunstgeschiedenis.” Elke dag verschijnen er nieuwe video’s in de afspeellijst ‘Kunstkracht 55+: actief meedoen aan kunst voor ouderen’ op het kanaal van Cultuurweb.

Esther Vreugdenhil

Esther Vreugdenhil

Teamcoördinator De Vereeniging Stel hier uw vraag