Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Ieder jaar is het 21 september Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema 'Jong en Oud'. Vertegenwoordigers van Zorg- en Welzijnsorganisaties in Westland en Alzheimer Delft Westland Oostland brengen dementie onder de aandacht op de Westlandse basisscholen.

Helaas krijgen kinderen ook steeds vaker te maken met een oma of opa met dementie, en soms zelfs een ouder. Kinderen hebben altijd vragen: waarom vergeet opa woorden of gebeurtenissen, waarom verandert zijn gedrag? Daarom werken we dit jaar samen met basisscholen om hier met elkaar aandacht aan te besteden.

Samen met de Westlandse basisscholen

We hebben scholen in het basisonderwijs gevraagd in de week van 21 september een activiteit te plannen rond Wereld Alzheimer Dag. Alle Westlandse basisscholen hebben ter inspiratie een lesbrief gekregen om met dit thema aan de slag te gaan. Leerlingen gaan met stoepkrijt vergeet-me-nietjes, het symbool van Alzheimer Nederland, krijten op het schoolplein of bij ouderen in de buurt.

Samen aandacht vragen voor dementie

De organisatie van Wereld Alzheimer Dag in Westland is een gezamenlijk initiatief van Vitis Welzijn, Pieter van Foreest, Careyn en Alzheimer Nederland afdeling Delft, Westland en Oostland. Samen vragen zij aandacht voor dit belangrijke thema.

bezoekdienst dementie vrijwilligers gezocht!
Krista van den Berg

Krista van den Berg

Coördinator dementie Stel hier uw vraag