Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Ieder jaar zijn er in Nederland vele ouderen slachtoffer van financieel misbruik. Door de coronacrisis zijn ouderen extra kwetsbaar. Geld pinnen, boodschappen doen of een cadeautje kopen. Simpele activiteiten zijn voor een groot deel van de ouderen sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus verleden tijd. Daarom schakelen zij vrienden, familie en buren in. Door de afhankelijkheidsrelatie neemt de kans op financieel misbruik toe.

Financieel misbruik tijdens coronacrisis

Het aanbieden van hulp voor het doen van boodschappen is in deze tijd een mooi gebaar, maar kent ook zijn keerzijden. Het is een mogelijkheid om financieel misbruik te maken van de kwetsbaarheid van de senior, met alle gevolgen van dien.

Financieel Veilig Ouder Westland

In Westland is er een samenwerking van Rabobank Westland, gemeente Westland, politie, Vitis Welzijn, Westland Partners, Seniorenraad Westland en Sociaal Kernteam Westland om financieel misbruik bij senioren tegen te gaan. Dit doen zij door voorlichting te geven aan (zorg)professionals, senioren en andere geïnteresseerden.

Hulp nodig of bezorgd?

Bent u bezorgd over een ander of heeft u zelf hulp nodig? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden via 070 - 3469717 of kijk op www.financieelveiligouderworden.com/steunpunt-westland.

Rachel van der Kaaij

Rachel van der Kaaij

Teamcoördinator (Financiële) Welzijnsdiensten Stel hier uw vraag