Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

De ingrijpende maatregelen van de afgelopen periode hebben effect op iedereen en zeker ook op mantelzorgers, jong en oud. Met het wegvallen van veel professionele hulp en dagbesteding kan de belasting van mantelzorgers zwaarder worden. Vitis Welzijn helpt de mantelzorger waar nodig, denkt mee en biedt een luisterend oor.

Aandacht voor de jonge mantelzorger

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus of grootouder in de directe omgeving van het gezin en zorg nodig heeft. Denk hierbij aan een vader met een spierziekte, broertje met een handicap of oudere zus met autisme. Zij hebben veel extra taken in huis maar ook de gewone dingen zijn belangrijk en vragen tijd. Studie, school, sport, vrienden, werk. In de week van 1 t/m 7 juni zou de week van de jonge mantelzorger plaatsvinden, maar de geplande activiteiten zijn verplaatst naar het najaar. Toch willen we de jonge mantelzorgers in deze week extra laten weten dat wij aan ze denken én er voor ze zijn. Zo hebben ze allemaal een smakelijk presentje ontvangen met een bioscoopbon om even te ontspannen.

Online mini training speciaal voor mantelzorgers van 15 tot 17 jaar

Voor de jonge mantelzorger tussen de 15 en 17 jaar, bieden we een online Me-We mini-training aan. Deze training is speciaal voor jonge mantelzorgers van deze leeftijd die zorgen voor een van de ouders, broertje of zus en zich zorgen maken. In de training delen jongeren die in dezelfde situatie zitten hun ervaringen en geven handige tips aan elkaar hoe je hiermee om kunt gaan. De training bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt online via Zoom (videobellen) gegeven. De eerste bijeenkomst is in de week van 8 juni, de tweede eind juli en de derde bijeenkomsten is in september. De dag en tijd willen we graag met alle deelnemers afstemmen wanneer dit het beste uitkomt. Het is belangrijk dat de jongeren toestemming hebben van ouders om deel te nemen aan deze mini-training. Aanmelden, meer informatie of vragen hoe over het videobellen in zijn werk gaat? Klik snel verder! 

Online mantelzorgontmoeting

Mantelzorgers in Westland nodigen wij uit voor de eerste online mantelzorgontmoeting op dinsdag 9 juni, tussen 19.00 en 20.30 uur. Tijdens deze online bijeenkomst vertellen de mantelzorgconsulenten over de laatste ontwikkelingen en tips op het gebied van mantelzorg. De bijeenkomst start met een korte introductie en rondvraag hoe het gaat. Daarna wordt de Zorgladder Mantelzorg besproken. Deze Zorgladder is opgesteld door het rijk, gemeenten en zorgaanbieders en is bedoeld als ondersteuning van mantelzorgers. Aansluitend is er ruimte om met elkaar (in kleine groepjes) in gesprek te gaan en van gedachten te wisselen. De bijeenkomst wordt online via Zoom (videobellen) gegeven. Aanmelden, meer informatie of vragen over hoe het videobellen in zijn werk gaat? Neem dan gerust contact op met mantelzorg Vitis Welzijn via 0174 - 315045 (dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Marjon van Oosten

Marjon van Oosten

Consulent mantelzorg & Sociaal Werker Stel hier uw vraag