Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

De huidige coronatijd vraagt om nieuwe manieren om vrijwilligers in te zetten. Samen met jongeren heeft Vitis daar een oplossing voor gevonden. Woensdag 6 mei is een groep van 16 enthousiaste trainees gestart met hun Vrijwillig Traineeship. Deze trainees, jongeren tussen de 16 en 27 jaar oud, gaan de komende zes maanden coronaproof aan de slag onder leiding van een coach. Stilstaan in coronatijd doen deze trainees namelijk niet. Tijdens de online startbijeenkomst hebben zij samen activiteiten bedacht die zij voor Westlandse inwoners kunnen organiseren.

Letterlijk en figuurlijk in beweging

Nu school zich vooral online afspeelt en veel bijbaantjes tijdelijk zijn gestopt, hebben de jongeren extra tijd om zich voor anderen in te zetten. Op deze manier komen trainees letterlijk en figuurlijk in beweging tijdens het geven van online sportlessen aan ouderen. Daarnaast worden een muziekbingo en drumlessen georganiseerd voor jongeren met een verstandelijke beperking.

Doe mee aan het Vrijwillig Traineeship

Het Vrijwillig Traineeship is een samenwerking vanuit Vitis Welzijn met verschillende maatschappelijke organisaties onderdeel van de landelijke Maatschappelijke Diensttijd. De trainees gaan een half jaar, voor ongeveer vier uur in de week, vrijwillig aan de slag bij drie verschillende organisaties naar keuze in Westland. Zij gaan eerst coronaproof (online en op afstand) aan de slag en daarna ook echt bij de organisaties zelf. Ze doen iets goeds voor een ander, ontmoeten nieuwe mensen, volgen leuke cursussen en bouwen aan hun CV.

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Manon Zwinkels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 - 38602055 of kijk op www.vrijwilligtraineeship.nl.

Manon Zwinkels

Manon Zwinkels

Consulent vrijwillige inzet Stel hier uw vraag