Zoek binnen Vitis Welzijn

Vrijwilligers ronden met succes energie-cursus af

 

Westlanders kunnen vanaf nu ook bij Vitis Welzijn terecht voor hulp bij energie besparen. Maar liefst 26 vrijwilligers van de Buurt Informatiepunten, Formulierenbrigade, Thuisadministratie en Klussendienst hebben namelijk met succes een energie-cursus afgerond.

Bewoners hebben veel vragen over energie besparen
Heeft een inwoner hulp nodig bij het besparen van energie? Weet een inwoner niet waar te beginnen en komt diegene er zelf niet uit? Bij alle acht Buurt Informatiepunten zijn energiebesparende producten te vinden. Zo kunnen inwoners zelf zien welke mogelijkheden er zijn. De aanwezige vrijwilligers kunnen uitleg geven, maar ze kunnen ook meekijken naar de energierekening.

Cursus
26 vrijwilligers van Vitis Welzijn hebben een energie-cursus gevolgd. Tijdens deze opleiding kwamen onder andere verschillende manieren om energie te besparen en welke producten daarvoor geschikt zijn aan bod. Hierdoor kunnen de vrijwilligers inwoners adviseren over energie besparen. Bijvoorbeeld door het gebruik van kleine maatregelen en het veranderen van het eigen gedrag. Kijk hier voor een overzicht van alle Buurt Informatiepunten. 

Advies op verschillende plekken
Er zijn in Westland al tien energiecoaches beschikbaar voor een woningscan of technisch advies voor jouw koopwoning. De coaches zijn te vinden op westlandwoontduurzaam.nl. Inwoners kunnen ook bij het Regionaal Energieloket op regionaalenergieloket.nl/Westland zelf informatie opzoeken. Samen met de 26 vrijwilligers van Vitis Welzijn, kunnen Westlanders op verschillende plekken energie-advies krijgen.

Over Westland Woont Duurzaam
Westland Woont Duurzaam is een initiatief van gemeente Westland om Westlanders te motiveren te verduurzamen, zowel particulier als zakelijk. Via de website wordt informatie gedeeld over het thema duurzaamheid en kunnen inwoners vragen stellen. De opleiding voor de vrijwilligers van Vitis Welzijn werd gegeven door samenwerkingspartij groenoverleven.nu in opdracht van Westland Woont Duurzaam.