Zoek binnen Vitis Welzijn

“Ik houd er van om mensen te helpen en helemaal ouderen”, vertelt een enthousiaste Jorg Janszen, vrijwilliger bij De Vereeniging.

 “Vrijwilligerswerk biedt mij heel veel voldoening en plezier. Samen begeleiden we de deelnemers en maken we er een mooie plek van waar iedereen zich welkom voelt.”

Ontmoetingsplek voor senioren

Bij De Vereeniging ontmoeten senioren elkaar. Om samen in een vertrouwde sfeer activiteiten te ondernemen. Ontmoeting staat hierbij voorop en het programma staat niet vast. Er wordt met elkaar gekeken naar de wensen en mogelijkheden. Een creatieve workshop, een lezing of film, spelletjes of een uitje. Er is heel veel mogelijk bij De Vereeniging. De ontmoetingen worden begeleid door vrijwilligers, ondersteund door coördinatoren. De Vereeniging is bedoeld voor zelfstandig wonende Westlandse senioren van 65 jaar en ouder. In zeven kernen in Westland komen verschillende groepen een keer per week bij elkaar op een vaste dag.

Een plekje vrij in de agenda voor De Vereeniging!

“Er staat bij mij standaard een streep in mijn agenda door de maandagmiddag. Die houd ik vrij voor De Vereeniging”, vertelt Jorg. “Bij De Vereeniging Wateringen komen we elke maandag, tussen 14.00 en 16.00 uur, bij elkaar. Samen met de andere vrijwilligers zet ik de stoelen klaar en ontvangen we iedereen rond twee uur. Wanneer iedereen een plekje heeft gevonden, spreken we onder het genot van een lekker bakkie de week door! Daarna wordt een keuze gemaakt welk spel het gaat worden, of de kletspot wordt geopend. Ook spelen we in op de actualiteiten en maken we bijvoorbeeld leuke paasstukjes en af en toe gaan we op stap. Het is gewoon onwijs gezellig”, aldus Jorg.

Enthousiast geworden?

De Vereeniging is altijd op zoek naar vrijwilligers én deelnemers! Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Aline of Nancy, coördinatoren van De Vereeniging, via 0174 – 630358.

meer weten over De Vereeniging lees verder
Nancy Daniëls

Nancy Daniëls

Coördinator De Vereeniging Stel hier uw vraag