Zoek binnen Vitis Welzijn

De tentoonstelling laat een groep van 30 ervaringsdeskundigen tussen de 18 en 35 jaar aan het woord.

 
De tentoonstelling OPEN over depressiviteit laat een groep van 30 ervaringsdeskundigen tussen de 18 en 35 jaar aan het woord. In combinatie met indringende portretten zijn de jongvolwassenen zelf aan het woord om te vertellen hoe zij hun depressie ervaren, hiermee omgaan en hoe hun omgeving hun kan helpen. Daarnaast staat op de portretten een QR-code die bezoekers kunnen scannen om zo meer informatie te krijgen over (lokale) hulp bij depressies.
 
Samen met Doel Delfland, Bibliotheek Westland en Vitis Welzijn wil Gemeente Westland jongeren in de gemeente laten zien dat zij er niet alleen voor staan. Wij willen jongeren helpen om het gesprek over depressiviteit op gang te brengen en de omgeving handvatten te geven hen daarbij te helpen. Ook is er goede hulp beschikbaar vanuit verschillende professionele organisaties in Westland.
 
De tentoonstelling vindt plaats tot en met 27 september 2022 in Bibliotheek ‘s-Gravenzande. In de tentoonstelling wordt op een artistieke en laagdrempelige manier depressie zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. In deze periode worden er diverse activiteiten voor jongeren en ouderen georganiseerd. 
Kosten = open inloop.
 
In samenwerking met Gemeente Westland en Stichting Open mind.