Zoek binnen Vitis Welzijn

Vitis Welzijn werkt aan een rookvrije generatie, doet u mee?

Vitis Welzijn heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag, richting onze medewerkers, vrijwilligers, bezoekers én de Westlandse samenleving.  Daarom werken we toe naar een rookvrije generatie waarin mensen worden beschermd tegen het schadelijke meeroken en de verleiding om zelf te gaan roken. Vitis Welzijn draagt hier graag een steentje aan bij.

In de wijkcentra mag al vanaf 2014 niet meer gerookt worden. Per 1 juli 2022 voeren we daarnaast een rookvrij-beleid bij de entree van de wijkcentra in. Zo creëren we een gezonde, veilige en plezierige omgeving waar een ieder zich thuis voelt. Samen gaan we op weg naar een Rookvrije Generatie. Rookvrij, voor elkaar!

Wat betekent ‘Vitis Welzijn rookvrij’ in de praktijk?

Per 1 juli 2022 wordt dan niet meer gerookt in ruimtes met een gemeenschappelijke functie, zoals een fietsenstalling en zijn rookruimtes die aan het pand grenzen niet langer beschikbaar. Roken in de rookvrije zone is niet meer toegestaan. Het rookvrije gebied is te herkennen aan tegels met het logo van de ‘Rookvrije Generatie’. Een ieder die toch wil roken, kan dat doen buiten de rookvrije zone, zodat de wijkcentra rookvrij betreden kunnen worden. Rookvrij betekent dat geen enkele vorm van roken is toegestaan. Daarbij gaat het om sigaretten, pijptabak, e-sigaretten, sigaren en ook rookvrije sigaretten.

U kunt ons altijd benaderen als u zou willen stoppen met roken. Op de website ikstopnu.nl is veel informatie te vinden over stoppen met roken.

We vragen uw begrip voor de keuze om een rookvrije organisatie te zijn en vertrouwen op uw medewerking.