Zoek binnen Vitis Welzijn

Dé ontmoetingsplek voor moeders en vaders met jonge kinderen

In navolging van de succesvolle Kids & Koffie in 's-Gravenzande breidt het concept voor moeders en vaders met jonge kinderen zich vanaf 2023 verder uit in Westland.

Kids & Koffie is dé ontmoetingsplek in Westland voor moeders en vaders met jonge kinderen. Ouders kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, opvoedtips uitwisselen, of gewoon ontspannen koffie drinken. De kinderen hebben de mogelijkheid om samen te spelen en te ontdekken in een kindvriendelijke omgeving. Regelmatig zijn er ook leuke activiteiten of worden er professionals uitgenodigd om vanuit hun expertise informatie en advies te geven over een aansprekend onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als voeding, zindelijk worden, prikkelverwerking en kinder-EHBO. Op deze manier krijgen ouders kennis en vaardigheden mee, die ze in kunnen zetten om het opvoeden zo makkelijk en goed mogelijk te laten verlopen.

De Kids & Koffie-bijeenkomsten zijn laagdrempelig. Ouders kunnen tijdens een ochtend gewoon binnenlopen voor gezelligheid en contact met andere ouders. Een ochtend duurt zo’n één á twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Kids & Koffie wordt geleid door betrokken vrijwilligers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor bezoekers, maken en schenken koffie/thee, dragen activiteiten aan en helpen bij de uitvoering, nemen actief deel aan gesprekken of bieden de kinderen ondersteuning tijdens het spel of het maken van een knutselwerkje.

Interesse om zelf aan de slag te gaan als Kids & Koffie-vrijwilliger? Stuur een mail naar Bram Damen, sociaal makelaar Vitis Welzijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.