Zoek binnen Vitis Welzijn

Publicatie gemarkeerd met emissieloze estafette

Vitis Welzijn heeft deze week haar jaarverslag over 2022 gepubliceerd. In het verslag blikt de organisatie terug op een dynamisch jaar waarin samen met vrijwilligers én partners verder is gewerkt aan de ambitie van een vitaal en toekomstbestendig Westland. Het jaarverslag draagt de titel ‘Verbonden’.
 
“Ons jaarverslag is uit. En dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan”, zegt Wilma Broch, communicatiemedewerker van Vitis Welzijn. “Om het moment van publicatie te markeren, hebben we donderdag een emissieloze estafette gehouden langs wijkcentra en Buurt Informatiepunten. De nieuwe e-bakfiets van Vitis, mogelijk gemaakt door steun van De Best Fresh Foundation, werd door collega’s uit de organisatie door Westland geloodst.”
 
De tocht ging van start bij het hoofdkantoor van Vitis in Monster, waarna koers werd gezet naar het lokale Buurt Informatiepunt. “Daar aangekomen stond een welkomstcomité klaar om gedrukte exemplaren van het jaarverslag feestelijk in ontvangst te nemen. Het eerste exemplaar was voor Hans van der Hoeven, voorzitter van de Vrijwilligersraad van Vitis Welzijn.”
Op de route waren verschillende tussenstops ingebouwd waar volgens Broch eenzelfde tafereel zich herhaalde.
 
Het jaarverslag van Vitis biedt aan de hand van beelden, woorden en cijfers impressies van het werk dat in het afgelopen jaar is verzet. ‘Verbinding’ was in 2022 binnen de welzijnsstichting een overkoepelend thema. “Samen maken we het verschil”, stelt directeur/bestuurder Liesbeth Koornneef in haar voorwoord. “Samen maken we meer stappen om inwoners de ondersteuning te geven die werkt, die past bij hun situatie en bij wat ze zelf kunnen.”
In deze editie van het jaarverslag komt niet alleen de directeur-bestuurder van Vitis aan het woord. Ook medewerkers, vrijwilligers en inwoners vertellen over activiteiten van Vitis in 2022.
 
Vitis Welzijn bouwt in Westland constructief aan een vitale samenleving. Een samenleving met actief participerende Westlanders, die eigen regie voeren over hun leven en voorzien in eigen levensonderhoud. Voor hen die buiten de boot dreigen te vallen, organiseert en faciliteert de welzijnsorganisatie ondersteuning en activering.
 
Blader online door het jaarverslag 2022.
 
Jaarverslag 2022 versie 4.1 1 kopie
 
 
Een videoverslag van de estafette is hier te bekijken.