Zoek binnen Vitis Welzijn

Veel huishoudens dreigen energietoeslag mis te lopen, Buurt Informatiepunt biedt hulp bij de aanvraag 

Er ligt energietoeslag klaar voor mensen met een laag inkomen. Maar velen weten niet dat ze recht hebben op de tegemoetkoming voor de extra energiekosten in 2022. En wie wel op de hoogte is, worstelt soms met het papierwerk. Daarom biedt het Buurt Informatiepunt hulp.


De energierekening dreigt voor veel mensen op een financiële strop uit te draaien. Afgelopen voorjaar bedacht het kabinet een speciale toeslag om mensen die er het slechtst voor staan deels te compenseren. Een half jaar later blijkt dat deze regeling juist veel van deze mensen niet bereikt, ook in Westland.
De hoogte van de energietoeslag bedroeg in eerste instantie 800 euro, maar het kabinet verhoogde dat later naar 1300 euro. De extra 500 euro kan vanaf deze maand worden uitgekeerd, want dan krijgen de gemeenten ook het geld van het Rijk.
De regeling is bedoeld voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen en voor mensen met een laag inkomen tot maximaal 120 procent van het sociaal minimum. Dat is het bedrag dat iemand volgens de overheid minimaal nodig heeft om van te leven. Dat bedrag is niet voor iedereen hetzelfde.
Mensen die een laag inkomen hebben, maar niet bekend zijn bij de gemeente, moeten zelf bij de gemeente aankloppen en de benodigde gegevens aanleveren. Energietoeslag aanvragen kan nog altijd. Hulp nodig? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. Meer informatie? Bel: 0174 - 630358 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..