Zoek binnen Vitis Welzijn

De oorlog in Oekraïne is verschrikkelijk. Wat kunnen we doen om de Oekraïense bevolking te helpen? Of kunnen we de Oekraïense mensen hier steunen? 

Vitis Welzijn kan u bijstaan als u hulp wilt bieden aan Oekraïne of aan Oekraïnsche vluchtelingen in Westland. Onderstaand geven we u enkele tips. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Vrijwilligerswerk

Wilt u zich graag vrijwillig inzetten? Wij hebben via onze website Westlandvoorelkaar een verzendlijst aangemaakt in WhatsApp. Hier delen we praktische en sociale hulpvragen (bijvoorbeeld: vervoer, maatje, schoonmaken, begeleiden van activiteiten). Zo kunnen we hulp-maatwerk leveren!

Wilt u op deze lijst komen? Vul dan hier het formulier in.
Zelf een berichtje sturen via Whatsapp kan ook: 06-83008574. Vermeld hierin: "Aanmelding lijst Oekraïne". U ontvang dan de hulpvragen via de whats app. U kunt hier op reageren en wij gaan aan de slag met uw aanbod. Ook laten we het weten als de hulpvraag is opgepakt.

Meld u aan voor de lijst

Westlandvoorelkaar.nl

Op onze website Westlandvoorelkaar.nl vindt u alle informatie over vrijwilligerswerk, ook in relatie tot Oekraïne en Oekraïnsche vluchtelingen. Er is een speciale pagina waarop wij alle hulpacties in én buiten Westland verzamelen. In 1 oogopslag alle informatie bij elkaar. Kijk hier. 

Alles over hulp aan Oekraïne

Hulp via het Rode Kruis

De allerbeste én simpelste manier om bij te dragen aan de hulpverlening in Oekraïne is door een geldbedrag te doneren. Het Rode Kruis Nederland licht dit toe: "Noodhulpverlening is een vak. Met jouw donatie kunnen alle hulporganisaties in de regio mensen direct helpen". Met donaties worden meer dan een miljoen mensen voorzien van schoon drinkwater, voedsel en medische hulp. Klik hier om te doneren. U kunt natuurlijk ook doneren via Giro555.

Doneren aan het Rode Kruis

Jouw eigen hulpvraag

Heb jij als particulier of namens een organisatie een specifieke hulpvraag voor oekraïense vluchtelingen?

Door onderstaand formulier in te vullen zorgen wij dat jouw hulpvraag gedeeld wordt in onze verzendlijst.

Hoe gaat het in zijn werk?

De hulpvraag komt bij ons binnen, afhankelijk van de grote van de hulpvraag plaatsen wij de hulpvraag 1 tot 3 (werk) dagen van te voren in de WhatsApp verzendlijst. In de WhatsApp verzendlijst zitten veel Westlandse inwoners welke zich graag inzetten voor een concrete hulpvraag. Daarom is het zo belangrijk het formulier in te vullen, want “hoe concreter, hoe beter”. Dit scheelt heen en weer gebel, ge-mail en kortom tijd voor alle betrokkenen. 

Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang om de hulpvraag alleen te plaatsen in de verzendlijst.
Wij houden je op de hoogte van de voortgang van de invulling.

KLIK hier voor het formulier 

Rachel van der Kaaij

Rachel van der Kaaij

Teamcoördinator Welzijnsdiensten en Vrijwillige Inzet Stel hier uw vraag