Zoek binnen Vitis Welzijn

'Ontmoeten doe je samen'

Wie wordt er nu niet gelukkig van een heerlijk stukje gebak? Hang de vrolijke achterpagina van Het Hele Westland van woensdag 20 september op voor het raam en maak kans op een verse uitdeeltaart ter gelegenheid van de Week van de Ontmoeting. Tijdens deze week promoot WestlandOntmoet bestaande ontmoetingsactiviteiten en extra activiteiten, georganiseerd door, voor en met de inwoners van Westland.

Door activiteiten samen met inwoners onder de aandacht te brengen hoopt WestlandOntmoet iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te doen, maar ook om te laten weten wat er allemaal te doen is binnen de gemeente. “Ontmoeten en de kracht daarvan, daar gaat het om”, aldus Piet van der Valk, mede-initiatiefnemer van WestlandOntmoet. “Het deelnemen aan lokale activiteiten draagt bij aan sociale contacten in de buurt. Anderen om je heen hebben, is belangrijk. De uitdrukking ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ bestaat ook niet voor niets. Daarom hebben we een winactie bedacht.”

“De achterzijde van Het Hele Westland is volgende week extra mooi”, vervolgt hij. “Dit is namelijk de actie-poster om een taart te winnen. Hang de poster voor je raam en maak kans op 1 van de 40 slagroomtaarten van Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk! Hoe weten wij dat jij een poster hebt opgehangen? Plaats een fotobericht op social media en tag WestlandOntmoet. Wie weet rijden wij op 28 september langs! En die taart is wel om delen, met de buren natuurlijk. Hoe meer posters er in jouw straat hangen, des te groter de kans dat je wint. Zo maken jullie er een samen een feestje van!”

Volgens Piet hoeft ‘tijd voor elkaar maken’ helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. “Er woont tenslotte bij iedereen iemand om de hoek en daarmee is ontmoeting dichtbij.”

WestlandOntmoet is het online platform waar organisaties, verenigingen en ondernemende inwoners gratis ontmoetingsactiviteiten kunnen promoten. (Zelf)georganiseerde activiteiten gericht op elkaar ontmoeten, betekenisvol samen zijn of samen iets ondernemen. Westlanders kunnen deze activiteiten op het platform gemakkelijk en snel vinden. Zo is WestlandOntmoet is dé vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten. Er zijn inmiddels al vele activiteiten aangemeld. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nieuwe activiteiten, ideeën en initiatieven.