Zoek binnen Vitis Welzijn

Grote loterij met 5000 prijzen voor vrijwilligers

 
Vandaag is het 7 december: Nationale Vrijwilligersdag. Dé dag om een extra compliment uit te delen aan iedereen die zich afgelopen jaar over het lot van een ander of de samenleving ontfermde. Westlandvoorelkaar doet dat in de vorm van de ‘Do Good Loterij’, waarbij vrijwilligers kunnen meedingen naar ruim vijfduizend prijzen beschikbaar gesteld door het (lokale) bedrijfsleven.

“Het is meer dan ooit belangrijk dat we omzien naar elkaar”, aldus Claudin Knoefmann van Westlandvoorelkaar. “Steeds meer mensen zijn eenzaam, hebben een gebrek aan een eigen netwerk of worden door (energie)armoede getroffen. Lichtpuntjes bieden troost op donkere dagen. Speciaal voor al die Westlanders die dag in, dag uit belangeloos het beste van zichzelf geven en zo de ander even laten stralen, presenteren we de grootste blijmaak-actie van Westland: de Do Good Loterij.”
 
Loterij
“Het idee van de loterij is simpel. Heeft u dit jaar onbetaald en onverplicht werk gedaan, voor anderen of voor de samenleving? Dan ontvangt u een lot voor de Do Good Loterij. De loten zijn niet te koop”, zo benadrukt Claudin Knoefmann. “Net zoals de waarde van vrijwilligerswerk niet in geld uit te drukken is.”
 
De loterij wordt gesponsord door het (lokale) bedrijfsleven. “Daar zijn we dankbaar voor”, zegt Knoefmann. “Want ook ondernemers hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Mooi dat iedereen zo met zijn eigen kracht impact maakt.”
 
De prijzenpot voor deze loterij mag met ruim vijfduizend prijzen gerust aansprekend genoemd worden. De te winnen prijzen variëren van waspassen van Carwash Westland, gratis toegang tot het Westlands Museum, een clinic Powerwalk in De Lier, Westlandbonnen en entreetickets voor dagjes weg tot zelfs een fiets.
 
Gemeente Westland is trots op haar vrijwilligers
In Westland is er een groot aantal vrijwilligers actief om elke dag de samenleving een beetje mooier te maken. Dat maakt wethouder Barend Rombout trots. “Het is bijzonder om te zien hoeveel inwoners zich inzetten voor een ander", aldus de wethouder. "Jaarlijks besteden we aandacht aan de vrijwilligersorganisaties via de vrijwilligersprijs WestlandHart. En vandaag staan de vrijwilligers in het zonnetje. Ik waardeer elke vrijwillger enorm en hoop dat iedereen plezier en voldoending blijft halen uit het werk wat zij doen. Uiteraard hoop ik ook dat de vrijwilligers doorgaan met hun werk en er ook weer nieuwe vrijwilligers bij komen!”
 
Grootste blijmaak-actie
De loterij in Westland is onderdeel van een landelijke samenwerking met ruim zestig gemeenten. Claudin Knoefmann: “Samen vormen we de grootste blijmaak-actie van Nederland. Want samen staan we sterker. Op die manier kunnen we nóg meer mensen bereiken en blijmaken. En ja, ook meer cadeautjes verzamelen.”
 
Meedoen
Westlandvoorelkaar nodigt vrijwilligers die nog geen lot hebben ontvangen uit om een exemplaar op te halen via www.westlandvoorelkaar.nl. “Wellicht spot u en passant nog een leuke Do Good-activiteit?” voegt ze er met een knipoog aan toe.
 
Aanmelden kan van 7 tot en met 14 december. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers aanmelden voor een gratis lot. De prijzen worden eind december uitgereikt.