Zoek binnen Vitis Welzijn

Mooie opkomst bij 11e editie College Tour.

Met een zeer mooie opkomst gaat de 11e editie van College Tour als ‘geslaagd’ de boeken in. De netwerk- en kennisbijeenkomst op donderdagavond 29 september werd bezocht door zo’n zeventig vertegenwoordigers van Westlandse vrijwillige besturen.

Onder de aanwezigen bij Rabobank Westland in De Lier waren onder meer voorzitters van grote sportverenigingen, kartrekkers van seniorenclubs alsook bestuursleden van een Oranje Comité, een koor en een zwembad. De avond kreeg het thema ‘Klaar voor de toekomst!’ mee. Keynote spreker was Lars Hooning, Rotterdams jurist en oprichter van Hooning Consult. Hij verzorgde een 'frisse blik'-sessie: Succesvol besturen.

Besturen is vooruitzien; het is volgens Hooning één van de kwaliteiten waarop een goed bestuurder wordt afgerekend. “Dromen realiseer je met een plan en focus op je doelen.”
Hij ging in zijn presentatie ook in op de onmisbare waarde van vrijwilligers. “Vrijwilligerswerk is Matchmaking, geen Lego”, zo stelde hij.
Aansluitend kreeg de zaal de gelegenheid om te stemmen over een aantal prikkelende stellingen. Het publiek nam een groen en een rood papier bij de hand, om te tonen of ze het eens (groen) of oneens (rood) waren met het standpunt.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijke borrel en fondsenmarkt. Vertegenwoordigers van Fonds 1818, het Rabo Impactfonds, Stichting Loswal de Bonnen en het Ouderenfonds waren beschikbaar om vragen te beantwoorden.

De College Tour is een terugkerend evenement georganiseerd door Bestuurdersbank Westland, onderdeel van Vitis Welzijn.