Zoek binnen Vitis Welzijn

Veel mensen ervaren wel eens gevoelens van eenzaamheid. Weet dan: in Westland sta je er niet alleen voor.

Veel mensen ervaren wel eens gevoelens van eenzaamheid. Weet dan: in Westland sta je er niet alleen voor. Bij het Signaalpunt Eenzaamheid Westland kun je een signaal afgeven als je je zorgen maakt om anderen die zich mogelijk eenzaam voelen. Ook als je je zelf eenzaam voelt, kun je dit hier aangeven.

Wethouder Piet Vreugdenhil: ,,Juist door het uitbreken van de Coronacrisis hebben inwoners drastisch minder contact gekregen met elkaar, met familie, vrienden, mantelzorgers of zorgaanbieders. Veel activiteiten en vrijwilligerswerk konden niet doorgaan. Uit landelijk onderzoek blijkt dat een kwart van de inwoners zich hierdoor eenzamer is gaan voelen. En, als je eenzaam bent, loop je ook meer risico op gezondheidsproblemen. De hoogste tijd dus om hier samen met o.a. Vitis Welzijn tegen in actie te komen!”

Werkwijze
Zorgen delen kan op verschillende manieren. Het digitale signaalpunt is een extra mogelijkheid. Het doel van het Signaalpunt is om nog meer inwoners die zich eenzaam voelen in beeld te krijgen en te ondersteunen. Directeur/ bestuurder Liesbeth Koornneef: ,,Het meest krachtig is dat mensen eerst met elkaar in contact komen en samen praten over eenzaamheidsgevoelens. Mocht er behoefte zijn aan ondersteuning, dan kan iemand een signaal afgeven op www.signaalpuntwestland.nl Een professional van Vitis Welzijn kan dan contact leggen en de situatie verkennen. Indien nodig, gewenst én uitsluitend met toestemming van de betrokkene kunnen vervolgstappen gezet worden. We gaan heel zorgvuldig met persoonlijke gegevens om”.