Zoek binnen Vitis Welzijn

Soms is naast elkaar wonen lastig en is het contact met de buren verstoord. Als buren er samen niet uitkomen, biedt Buurtbemiddeling Westland de helpende hand. Onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers helpen buren weer met elkaar in gesprek te komen.

Gillende kinderen

“Paul en Ineke wonen in een fijne buurt in Naaldwijk en hebben altijd een goed contact met hun buren gehad. Maar sinds de buren kleine kinderen hebben en ze in de zomermaanden veel in de tuin zijn, is het contact minder warm geworden. De kinderen spelen veel én hoorbaar buiten en Paul en Ineke hebben hier last van. Hierover praten met de buren liep niet soepel en ze kwamen er samen niet uit. Een vrijwilliger van Buurtbemiddeling Westland heeft toen de helpende hand geboden. Zo zijn ze er samen uitgekomen, is de spanning weg en weer ruimte om elkaar aan te spreken.”

Goede buren

Goed contact met de buren vinden veel mensen belangrijk. Rekening met elkaar houden is daarbij de basis. Meestal gaat het prima, maar soms is naast elkaar wonen lastig. Zeker in de zomer, als iedereen vaker buiten is en de buren goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige gasten, gillende kinderen. Soms is dat een probleem. Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Ga het gesprek aan met uw buren én blijf vooral in gesprek.

Rokende barbecue

“Janneke woont met haar gezin in Wateringen en heeft een heerlijke tuin waar ze graag zitten. Sinds een jaar heeft Janneke nieuwe buren en dat contact liep prima in de winter. De buurman blijkt echter een liefhebber van de barbecue waardoor Janneke elke dag in de rook zit. Een gesprek hierover bleek nog niet zo eenvoudig. Een vrijwilliger van Buurtbemiddeling Westland heeft toen de helpende hand geboden. Zo zijn ze er samen uitgekomen, is de spanning weg en weer ruimte om elkaar aan te spreken.”

Buurtbemiddeling werkt!

Bij buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren weer met elkaar in gesprek te komen. Én goede afspraken te maken. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddelaars wonen in de buurt maar kennen de betrokken buren niet persoonlijk. Vrijwel altijd ervaren buren na een bemiddelingsgesprek minder spanning en meer ruimte om elkaar aan te spreken.

alles over buurtbemiddling westland

Informatie of vrijblijvend advies

Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling Westland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0174 - 630358. Er zijn geen kosten verbonden aan Buurtbemiddeling Westland.

stuur een email wij staan voor u klaar
Miriam van der Drift

Miriam van der Drift

Coördinator Welzijnsdiensten Stel hier uw vraag