Zoek binnen Vitis Welzijn

Meer dan zestig activiteiten tijdens Burendag in Westland

 

Even bijpraten, samen een kop koffie drinken of elkaar de helpende hand bieden. Op dat soort momenten voelen we ons verbonden met elkaar. Jaarlijks leggen buren in heel Westland op de vierde zaterdag in september de basis voor die momenten. Ook Nationale Burendag 2022 was weer een geweldig ‘ontmoetingsfeest’.

Tijdens de zeventiende editie van Burendag waren in Westland meer dan zestig geregistreerde initiatieven. Die liepen uiteen van een gezellig koffiemoment tot een compleet meezingspektakel. De officiële aftrap voor alle buurtfestiviteiten was zaterdagochtend bij Terra Nova in Wateringen. Tussen 10.00 en 12.00 uur werden er demonstraties gegeven van het uitgebreide aanbod van het wijkcentrum. Sportieve activiteiten zoals linedance, koersbal en biljart kwamen aan bod. Voor de kinderen was er een springkussen. De band Indo Rockets zorgde voor de muziek en Theatergroep Wateringen voor het nodige entertainment. Ook werden er hapjes en koffie geserveerd. Wethouder Barend Rombout (Sociaal Domein) deed ook een ‘bakkie’ mee. ,,Als wethouder vind ik het belangrijk dat we aandacht besteden aan het ‘ontmoeten’”, zegt hij. ,,Dat we naar elkaar omkijken als buur of vriend en dat we inwoners de kans geven om mee te doen aan activiteiten. Ik ben dan ook trots op wat er in Westland voor Westlanders wordt georganiseerd. Zo voelen minder mensen zich alleen of eenzaam.”

Burendag 2 Barend RomboutActiviteiten
Naast de ochtend in Terra Nova werden er in Wateringen nóg twaalf activiteiten rond Burendag georganiseerd. In Naaldwijk waren dat er achttien, ’s-Gravenzande elf, Poeldijk zes, De Lier vijf, Honselersdijk vier, Monster drie, Heenweg één en Maasdijk één.