Zoek binnen Vitis Welzijn

Lunchrestaurant geopend in kerkgebouw

Monster is een restaurant rijker. Afgelopen woensdag werden de deuren geopend van Bij Mekaar De Hoeksteen. In het kerkgebouw aan de Burgemeester Kampschoërstraat kunnen buurtgenoten vanaf nu één keer maand op woensdag genieten van een budgetvriendelijke lunch en elkaars gezelschap.

Bij Mekaar is al jaren een begrip in Westland. Een initiatief dat sociale betrokkenheid, duurzame verbinding en heerlijk eten weet te combineren. In iedere kern is het restaurant dagdelen geopend en kunnen mensen uit de buurt aanschuiven. Iedereen is er welkom. Ouderen én jongeren, kortom mensen van alle generaties en culturen. Bij Mekaar drijft op de inzet van fantastische vrijwilligers. Zij toveren de ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant, doen boodschappen en helpen met de maaltijdbereiding. 

De Monsterse vestiging De Hoeksteen is de jongste van de zeventien Bij Mekaar-restaurants. De opening op 18 januari werd gemarkeerd met een extra feestelijke maaltijd. Een team van vier vrijwilligers tekende voor zelfgemaakte Rendang met rijst, pittige sperziebonen en loempiaatjes met chilisaus. En als toetje kregen de 24 gasten vers fruit geserveerd. Dick Klinkspoor (sociaal makelaar bij Vitis Welzijn in Monster) en Renée Goppel (coördinator Buurtrestaurants Bij Mekaar) verrichtten de aftrap met een welkomstwoord. Aansluitend vertelde Beadini de Vries, vrijwillig coördinator van Bij Mekaar De Hoeksteen, over de totstandkoming en de samenwerking met de Diaconie van de kerk. 

Het eerstvolgende openingsmoment van Bij Mekaar De Hoeksteen is op woensdag 1 februari. Tijd: van 12.00 uur tot 13.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur. De kosten voor deelname bedragen 5,50 euro (exclusief drankjes). Koffie en thee wordt aangeboden door de Protestantse Gemeente Monster. Reserveren kan via www.bijmekaar.nl. Of neem contact op met coördinator Beadini de Vries, tel. 06- 22991078 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.