Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

“Onze nadruk ligt op verbinding, daarom zijn wij dé schakel tussen jongeren en de buurt.”

De aanpak van een jongerenwerker

Jongerenwerkers werken tussen de jongeren. Op straat, op school, op de pleintjes, in de speeltuinen en op andere vindplekken. Door daar contact te leggen leren ze de jongeren kennen en bouwen ze een goeie relatie met hen op. Belangrijk, want zo kunnen ze beginnende problematiek signaleren, en bespreekbaar met ze maken.

Contact opnemen

“Iedereen kan contact opnemen met het jongerenwerk, maar niet altijd is dat nodig. Vaak voelen mensen een drempel, maar als er jongeren in de wijk, straat of speeltuin rondhangen, is ons advies om op een positieve manier het gesprek aan te gaan. Langslopen en even groeten helpt in veel gevallen al om op een ander moment prettig met ze in gesprek te komen.

Overlast melden

Maar soms ervaart iemand toch overlast. Dan adviseren we in eerste instantie direct contact op te nemen met de politie en eventueel in tweede instantie  de overlast te melden bij meldpunt leefomgeving via www.gemeentewestland.nl. Dan worden alle betrokken organisaties (gemeente, politie, handhaving, jongerenwerk en buurtpreventie) op de hoogte gesteld, ze bezoeken dan de betreffende plek. “Maar vaak hoeft het zo ver niet te komen. Jongerenwerkers zetten dan ook echt in op de preventieve kant van de overlast. Ze geven voorlichting en uitleg aan de jongeren. Ze bieden ondersteuning en coachen, met de bedoeling dat ze uit de problemen blijven

Meer informatie Jongerenwerk

Voor meer informatie over het jongerenwerk of direct contact met de jongerenwerker in uw dorpskern verwijzen we naar de pagina jongerenwerkers. Hier staan de gegevens van alle jongerenwerkers. Voor algemene vragen over het jongerenwerk zijn we bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met het hoofdkantoor van Vitis Welzijn via tel: 0174-630358.

Jaco Lemckert

Jaco Lemckert

Teamcoördinator Jongerenwerk Stel hier uw vraag