Zoek binnen Vitis Welzijn

Dorpskern Hoek van Holland

Hoek van Holland (‘de Hoek’) telt ruim 9.500 inwoners. Ontstaan op een zandplaat in de monding van de Maas spreekt de naam voor zich. Achter deze ‘hoek’ van Holland rest alleen nog water. Vitis Welzijn is hier volop aanwezig! Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Informatie in verband met het Coronavirus

Klik hier voor onze bereikbaarheid in verband met het Coronavirus. 

 

Welzijn op de Hoek

In Hoek van Holland vindt u alle welzijnsdiensten onder de naam Welzijn op de Hoek. Dat is een samenwerking tussen Vitis Welzijn en Stichting Humanitas.

Huis van de WIjk de Hoekstee

Welzijn op de hoek is gevestigd in Huis van de Wijk De Hoekstee, dat is dé ontmoetingsplek voor alle inwoners van Hoek van Holland, jong en oud.

Sociaal Makelaar 

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen. Ook stimuleren ze iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Zij nemen het niet over, maar gaan voor samenwerking, tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk. Meer info over Sociaal Makelaars vindt u hier. 

Anniek Ammerlaan zijn de Sociaal Makelaars in Hioek van Holland.

Jongerenwerk

Jongerenwerk is sociaal werk, gericht op jongeren. Het is mooi werk. Want het gaat uit van gelijkheid. We houden niet van praten over jongeren. Nee, wij praten mét jongeren! We richten ons op jeugd van 12 tot 23. Die zijn heel vaak buiten. En wij dus ook!  We spreken hun taal, dat is natuurlijk handig. Om te weten wat er speelt. Waar behoefte aan is. 

We willen jongeren de béste versie van zichzelf laten zijn. Meehelpen in het opgroeien tot actieve en zelfstandige volwassenen.

Jongerenwerker in Hoek van Holland is Franz Friedrichs. Klik hier voor zijn eigen pagina. Meer info over Jongerenwerk vindt u hier.

Wijkcentrum

Het Wijkcentrum is dé plek voor advies, informatie en vrijwilligerswerk. Wij denken met u mee en zoeken samen naar een antwoord op uw vraag. Kunt u het zelf oplossen? Wilt u iets leren? Is er andere hulp nodig? En waar kunt u dan terecht? U doet zelf wat u kunt en als u het niet zelf kunt, doen we het samen! Verspreid over Westland hebben wij vele verschillende Wijkcentra.

Kijk hier voor alle Wijkcentra in Westland.

Buurt Informatiepunt 

In een Buurt Informatiepunt kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van zorg, welzijn, financiën en vrijwilligerswerk. U wordt te woord gestaan door goed opgeleide vrijwilligers. Zij nemen de tijd voor een goed gesprek, om het verhaal te horen en de vraag achter de vraag te zoeken en te kijken wat u zelf kunt doen. 

In Hoek van Holland is geen Buurt Informatiepunt. Klik hier voor meer info over Buurt Informatiepunten

Bij Mekaar - lekker samen eten

Samen eten zorgt voor ontmoeting en geeft binding. Bij ‘Bij Mekaar’ is iedereen welkom. Er wordt een gezonde driegangen maaltijd geserveerd.

Om te komen eten moet je je minimaal 1 dag van te voren aanmelden. Dit kan direct via de site of door te bellen naar het restaurant van je keuze. Ga hiervoor naar de agenda, of direct naar het buurtrestaurant van je keuze. 

Bij Mekaar vindt u in wijkcentrum De Hoekstee. Voor meer informatie kunt u bellen met Anja Hitsert 06-34209408  Aanmelden via: www.bijmekaar.nl  

Activiteiten

Vitis Welzijn organiseert vele actiteiten in de buurt. 

Klik hier voor alle activiteiten in Hoek van Holland

Alle dorpskernen