Zoek binnen Vitis Welzijn

Ga aan de slag met vrijwilligersbeleid, omdat het werken met vrijwilligers leuker en makkelijker maakt.

Werken met vrijwilligers is een feest!

Een vrijwilligerscoördinator of bestuur werkt met een diverse groep betrokken mensen, die het vrijwilligerswerk allemaal vanuit een eigen motivatie doen. Zet de juiste vrijwilliger op de juiste plek en je ziet mensen groeien en bloeien. Er wordt gewerkt met gevoel en vanuit het hart.

Al die diversiteit en passie op vrijwillige basis brengt ook een vraagstuk met zich mee, namelijk hoe je dat in goede banen leidt tot een goed lopende organisatie. Hoe werf je vrijwilligers? Hoe ga je om met de dunne scheidslijn tussen vrijwillig en vrijblijvend? Hoe bind je vrijwilligers en zorg je dat ze zich gezien voelen en dat ze betrokken blijven? Hoe ga je om met conflicten? Werken met vrijwilligers is uitdagend!

Waarom vrijwilligersbeleid helpt.

Duidelijke afspraken maken voorkomt onnodige discussies en bevordert het zien van mogelijkheden. Een goed doordacht vrijwilligersbeleid maakt organisaties flexibeler. Daarnaast maak je een vrijwilligersbeleid niet alleen, maar mét de vrijwilligers. Jullie werken tenslotte samen in de organisatie. Door samen te praten over de visie van de organisatie, over gedrag, behoeftes in belonen en leren, vergroot het draagvlak voor afspraken en keuzes. Het maakt je werk leuker en makkelijker!

Wil je weten hoe jouw organisatie er tot nu toe voor staat? Ga naar Westlandvoorelkaar en doe de Quickscan!

Ga naar Westlandvoorelkaar Doe de Quickscan!

Ook interessant om te lezen