In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, zijn er wijzigingen in onze beschikbaarheid en dienstverlening. Lees het hier
Zoek binnen Vitis Welzijn

Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze jullie weer gelukkig kunnen maken. Tijdens de spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties leren de kinderen de scheiding beter te begrijpen en vinden ze herkenning bij andere kinderen.

Wat kan jouw kind verwachten?

Deze spel- en praatgroep helpt kinderen van 7 tot 12 jaar, van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Ze verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Door te communiceren met ‘ik-boodschappen’ kunnen ze gemakkelijker omgaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: de kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Ze behandelen onderwerpen die samenhangen met een scheiding, zoals: familie, emoties, verstoorde communicatie, concentratie en leren, gedrag, veranderingen, omgangsregeling, nieuwe partners en gewijzigde invloed van beide ouders.

Wanneer en waar?

Data: Woensdag 18 maart vinden de intakegesprekken plaats. Donderdag 26 maart, 2, 9, 16, 23 april, 14 mei zijn groepsbijeenkomsten. Donderdag 28 mei is een gezamenlijke bijeenkomst samen met beide ouders.
Tijd: 09.00 tot 10.30 uur
Locatie: wijkcentrum Hooge Hasta aan de Hastastraat 5 in Naadwijk
Kosten: Geen 

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze ontmoetingsgroep of wil je jouw kind aanmelden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag ook hierbij jouw telefoonnummer vermelden. Of bel naar 0174 – 630358 en vraag naar de sociaal werker.

meld jouw kind aan Ervaringen delen helpt!
José Ruijs - Bergenhenegouwen

José Ruijs - Bergenhenegouwen

Sociaal werker Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen

Thema avond hoe maak ik mijn kind weerbaar?
Thema avond echtscheiding, wat betekent dat voor het kind?