Zoek binnen Vitis Welzijn

Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze jullie weer gelukkig kunnen maken. Tijdens de spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties leren de kinderen de scheiding beter te begrijpen en vinden ze herkenning bij andere kinderen.

Wat kan jouw kind verwachten?

Deze spel- en praatgroep helpt kinderen van 4 t/m 6 of  7 t/m 12 jaar, van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Ze verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Door te communiceren met ‘ik-boodschappen’ kunnen ze gemakkelijker omgaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: de kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Ze behandelen onderwerpen die samenhangen met een scheiding, zoals: familie, emoties, verstoorde communicatie, concentratie en leren, gedrag, veranderingen, omgangsregeling, nieuwe partners en gewijzigde invloed van beide ouders.

Wanneer en waar?

Data: 9, 16, 23 februari en 9, 16  en 23 maart (voor kinderen van 7-12 jaar)
Tijd: Donderdagmiddag van 13.00 uur-14.00 uur
Locatie: Consultatiebureau dr. Ter haarlaan  40 2685RX Poeldijk
Kosten: aan deze groep zijn geen kosten verbonden.

De doelgroep 4-6 jaar wordt verplaatst naar mei, aanmelden kan wel al, vermeld in het formulier de leeftijd van uw kind. 

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze ontmoetingsgroep of wil je jouw kind aanmelden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag ook hierbij jouw telefoonnummer vermelden of vul onderstaand formulier in. Of bel naar 0174 – 630358 en vraag naar de sociaal werker.

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Jaarlijks krijgen ongeveer 86.000 kinderen te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Vaak verloopt de scheiding goed, soms wat moeizamer. Kenniscentrum Kind en Scheiding helpt je op weg en biedt advies voor, tijdens of na een scheiding. Kenniscentrum Kind en Scheiding is er voor kinderen, ouders en het netwerk die te maken hebben met een (complexe) scheiding.

Er wordt vanaf 2023 ScheidingsATLAS geboden voor ouders in het Westland. Bent u een gescheiden vader of moeder en wilt u uw ervaringen delen met andere ouders of tips krijgen over ouderschap na scheiding? Dan is de nieuwe training ScheidingsATLAS iets voor u! De eerstvolgende groep is op donderdagavond 23 februari en 16 maart, aanmelden kan via deze link. Voor meer info over Kenniscentrum Kind en Scheideng, check de button.

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Schrijf je in!

Vul hier je naam in

Vul uw organisatie in

Vul hier je telefoonnummer in

Vul hier je Woonplaats in

Ongeldige invoer

Vul hier je bericht in in

Maak een keuze

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ga eerst akkoord

Ongeldige invoer

Esther van Dijk - van der Kaaij

Esther van Dijk - van der Kaaij

Sociaal werker Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen