Wij passen onze dienstverlening in deze tijden continu aan! Hoe? Klik hier.
Zoek binnen Vitis Welzijn

Jongerenwerker in Naaldwijk & Honselersdijk.

Daarom ben ik jongerenwerker

Ik vind het persoonlijk erg fijn dat ik als jongerenwerker veel vrijheid krijg om te werken zoals ik dat graag zelf doe, op mijn eigen manier. Uiteraard wel met een bepaalde sturing en binnen onze regels.

Als jongerenwerker is het heel belangrijk dat je jezelf bent en je niet voordoet als iemand anders. Soms moet je je aanpassen door een bepaalde situatie, maar de jeugd voelt veel aan en dus is het belangrijk: blijf jezelf.

Ik zie mijzelf als een goed voorbeeld. Een persoon die sterk in zijn schoenen staat, iemand die goede normen & waarden heeft en vooral iemand die respect voor een ander hoog in het vaandel heeft staan. Eerlijkheid staat bovenaan de lijst van mijn gedragsregels. Daarbij vind ik het erg leuk om sociale contacten te onderhouden, nieuwe mensen te leren kennen én leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd.

Ik streef er naar om zoveel mogelijk jeugd deze onderdelen mee te geven. Hierdoor zie ik mijzelf als een positief stimulerende factor in de ontwikkeling van de jeugd.

Dit maakt mijn kern zo bijzonder:

In Naaldwijk en Honselersdijk proef en zie ik een mooie multiculturele samenleving. Er zijn zoveel verschillende nationaliteiten aanwezig en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Ik zelf kijk graag naar de mens en niet naar afkomst, cultuur en/of religie. Daarom vind ik het heel interessant om andere culturen, normen en waarden te leren kennen en zelfs bij elkaar te brengen als een vitale samenleving.

Ik zie in Naaldwijk en Honselersdijk veel kansen en mogelijkheden voor de jeugd om zich goed te ontwikkelen. Er zijn in Westland dan ook veel ondersteunende partijen aanwezig en dat ervaar ik als een grote winst. Als jongerenwerker vind ik dat je op elk moment het goede voorbeeld moet zijn. Daarmee zal je op de lange termijn een positieve invloed hebben op de jeugd.

Naaldwijk

Honselersdijk

Ook interessant om te lezen